Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Sfeervolle romantasy vol humor en ontroerende momenten

LisanneGorseling 03 maart 2026
Agnes Auberts runt samen met haar zus een kattenopvang in Montreal. Als ze noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe locatie voor haar opvang komt ze bij een mysterieus pand terecht, waar eerder een sjalenwinkel was. Het voelt voor haar een beetje vreemd aan maar als blijkt dat de huur laag is en ze er meteen in kan tekent ze de huurovereenkomst. Ze kan nu vanuit deze locatie haar doel bereiken: zoveel mogelijk katten opvangen, zodat ze geadopteerd kunnen worden en een aangenaam huis kunnen vinden. Maar dan ontdekt ze dat haar verhuurder een magische winkel uit de kelder van hetzelfde pand runt. Als ze hem ontmoet is hij alles behalve haar gelijke en ondanks Agnes altijd het beste van mensen denkt, is deze gevaarlijke magiër misschien wel haar ergste nachtmerrie.

De cover vond ik gelijk al geheimzinnig en ik was door de titel erg benieuwd waar het over zou gaan. Normaal ben ik meer een hondenmens maar na dit boek snap ik de kattenmensen helemaal. De schrijfstijl van Heather Fawcett is heel beeldend. Je ziet de setting voor je en krijgt een band met zowel Agnes en Havelock als alle katten. De details zijn goed uitgewerkt en houd de aandacht vast. Deze romantasy is sfeervol en zit vol humor en ontroerende momenten.

Bedankt @zomerkeuning voor ik dit recensieexemplaar.

Meer recensies van LisanneGorseling

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.