Geweldig debuut
"Het was half 4. Zoals steeds. Tijd genoeg in de wereld waar de wijzers stilstonden."
Ellington Bell, heeft last van verstrooidheid en laattijdigheid. Ze definiëren hem niet als persoon. Als er al iets over te zeggen viel was het hoogstens dat ze wat kleur gaven aan zijn karakter. Ellington woont samen met zijn opa Duncan, die hem altijd probeert te beschermen en altijd lijkt te weten wat er gebeurd. Wanneer Ellington verstikt raakt in noodlottige gebeurtenissen, komt hij terecht in de meedogenloze wereld van de maffia. Hij wordt gedwongen moeilijke en hartverscheurende keuzes te maken. Terwijl hij worstelt met deze beslissingen, ontdekt hij dat zelfs gerechtvaardigde keuzes, onvoorziene gevolgen kunnen hebben.
"Was hij er nog? Was zij er nog? Nee toch? Spoken bestaan niet. Tenzij we er allemaal een zijn"
Wat een geweldig boek van Day Lernout. De schrijfstijl is onwijs fijn. Kort, direct en duidelijk. Je wordt meegezogen in een verhaal waar je in het begin niks van snapt. Maar het houd je vast. De spanning is voelbaar. De reeks gebeurtenissen wisselen snel af en het gaat van kwaad naar erger. Je wilt meer weten. De personages worden geweldig omschreven en je krijgt zowel een band met Ellington als Duncan. Daarnaast volg je halve wegen de maffia en de daden laten je gruwen. Het einde is onvoorspelbaar en daar vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Een aanrader!