Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een kinderboek voor volwassenen

Lisavdb8 11 juni 2024
De introductie van dit boek is veelbelovend. Ik ben samen met een heleboel andere (inmiddels) vrouwen opgegroeid met de boeken van Francine Oomen. Vroeger was ik al een echte boekenwurm en haar boeken las ik erg graag. Toen ik hoorde dat er een 'Hoe overleef ik..'-boek kwam voor volwassenen kon ik niet anders dan deze te lezen.

Het boek was een teleurstelling voor mij en totaal niet wat ik er van verwacht had. Misschien dat ik dit boek ten tijde van de rest van de serie leuk had gevonden. Het boek geeft je het gevoel dat je een kinderboek aan het lezen bent. Het taalgebruik is erg kinderlijk. Er wordt over zware onderwerpen geschreven zoals rouwen, ongewenste zwangerschap, verloren vriendschapen, maar de manier waarop vind ik helemaal niets. In het verhaal schemert door dat Francine Oomen een kinderboekenschrijfster is in hart en nieren. Voor het volwassenpubliek zou ik het niet aanraden.

De passages zijn overdreven en onrealistisch. Rooz is nog steeds de oude Rooz. Ik had verwacht dat zij ook wel een verandering mee zou maken. Rosa en haar vrienden zuipen zich nog steeds klem, lopen weg van problemen. Je volgt het leven van pubers: dit zijn geen 'problemen' die spelen als je volwassen bent. De personages zijn allemaal vrijgezel en op zoek naar zichzelf. Het was goed voor het verhaal geweest als één van de hoofdpersonen wel een huis gekocht had, een vriend had waar je af en toe lekker ruzie om niks mee maakt, etc. Dat was geloofwaardiger geweest dan als hippies gaan leven in Portugal.

Er zitten wat grappige referenties naar recente ontwikkelingen of nieuwsitems in. Dat is leuk gedaan. Er gebeurt echter zoveel in een relatief dun boek dat het te veel wordt. Het is te makkelijk geschreven waardoor de echte struikelpunten van het leven worden overgeslagen. Gelukkig vind ik totaal geen herkenning in dit boek terwijl ik deze recensie vanachter de computer in mijn eerste koopwoning met de hond aan mijn voeten schrijf.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Lisavdb8

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?