Een onmogelijke keuze
Mijn eerste maar zeker niet mijn laatste boek van Taylor Jenkins Reid!
Voortdurend vraag je jezelf af welke keuze je zou maken als je Emma was. Zou je gaan voor je echtgenoot of voor je aanstaande?
Emma en Jesse leiden een prachtig leven vol avontuur en uitdaging maar je merkt op een gegeven moment wel dat Emma meer behoefte krijgt aan rust, een stabiel leven en geborgenheid. Jesse daarentegen is blij met het leven wat hij met zijn jeugdliefde Emma heeft opgebouwd maar krijgt tijdens hun eerste trouwdag een ongeluk met een helikopter en moet daardoor allerlei beproevingen doorstaan om te overleven.
Het telefoontje waarmee hij laat weten dat hij nog steeds in leven is verandert uiteindelijk alles. Emma moet een keuze maken of ze met haar echtgenoot of haar aanstaande door wil gaan. Hoe moeilijk is dat? Na een periode vol verdriet heeft ook zij weer het geluk gevonden bij haar vriend van vroeger, Sam.
De verloren jaren hebben zowel Emma als Jesse veranderd. Tijdens het lezen van dit boek heb ik veel stil gestaan bij het feit dat meer niet altijd beter is en dat je vaker gelukkig moet zijn met de kleine dingen. De tosti's en versgemaakte tomatensoep van haar vroegere vriend Sam waren daar een goed voorbeeld van.
Wel vond ik het boek wat ongeloofwaardig. Jaren vermist zijn, overleven op een verlaten eilandje en het zwemmen op de Stille Oceaan om dan plotsklaps weer op te duiken.
Desondanks toch een mooi boek waarin de verhaallijnen goed samen kwamen en waarin oorspronkelijke keuzes niet altijd voor eeuwig blijken te zijn.