Duister verleden

Liset87 18 januari 2025
Nadine en Mark zijn gelukkig getrouwd en hebben samen vier kinderen en een hond. Ze zijn het haastige leven in Nederland zat en besluiten naar het Franse Auvergne te vertrekken om daar een camping te gaan runnen. Dit doen ze met een team van vrijwilligers die er tegen kost en inwoning verblijven.

Het verhaal doet me denken aan de afleveringen van "ik vertrek." Het boek begint wat burgerlijk door de manier waarop de dagelijkse sleur wordt beschreven. Bij een thriller verwacht je eigenlijk sneller op het puntje van je stoel te zitten.

Het verhaal wordt pas spannend als één van de vrijwilligers een spraakmakende bekende van Nadine uit het verleden blijkt te zijn. In het boek staat Nadine centraal maar ook zijn er hoofdstukken waarin je de gebeurtenissen vanuit het perspectief van Mark ziet.

Het boek zit goed in elkaar en leest lekker weg maar in het begin van het boek had wel wat meer spanning mogen zitten. Het verhaal komt wat langzaam op gang. Het einde daarentegen is wel spannend.

Wat komt Ron Theunissen op de camping doen? Zal Mark erachter komen wie hij is en met welke intenties hij het team van vrijwilligers komt ondersteunen? Hoe pakt dit uit?

De afloop is wat ongeloofwaardig. Nadine lijkt burgerlijk maar blijkt een vrouw met een verleden te zijn bij wie niets is wat het lijkt. Dat juist zij weet hoe ze vuurwapens moet hanteren vind ik wat ver gezocht.

De omslag en de titel vind ik persoonlijk niet goed gekozen. Het geeft je het gevoel dat je een feel good boek aan het lezen bent terwijl het om een thriller gaat. Van zowel de titel als de omslag had wat meer spanning uit mogen gaan.

Ik was benieuwd naar de afloop en deze bleek anders dan gedacht. De plannen van Nadine waren me helaas niet helemaal duidelijk. Wat ging ze nou precies met dat geld doen? Pain au chocolat is wel een boek wat ik aan anderen aan zou raden omdat het verhaal me wel heeft geboeid.

Meer recensies van Liset87