De Ierse brievenbibliotheek
Een mooie roman over familiegeheimen en vergeving.
Katherine is niet gelukkig met haar leven in München, dus wanneer ze hoort dat een verre tante overleden is en ze haar huis in Ierland erft, is de keuze gauw gemaakt. Maar dan blijkt ze ook de kleine bibliotheek naast het huis te erven. Tussen de pagina’s van de boeken vindt Kate de reden waarom de bibliotheek zo geliefd was: de boeken zitten vol brieven. De bezoekers luchtten hun hart over wat hen bezighield en verstopten deze brieven vervolgens in hun favoriete boeken.
Terwijl Kate worstelt met de vraag of ze de bibliotheek wel echt wil heropenen, zet de mysterieuze fotograaf Cadan haar wereld nog meer op zijn kop.
Jana Schikorra weet de perfecte sfeer te creëren voor boekenliefhebbers. De boekwinkel/bibliotheek die Katherine erft speelt de hoofdrol in het verhaal. De knusse sfeer die dit met zich meebrengt weet de auteur treffend op papier te zetten.
De schrijfstijl van Jana Schikorra leest fijn weg. De hoofdstukken lopen vloeiend in elkaar over. De personages worden aan je voorgesteld op gedetailleerde wijze. Je leeft met ze mee en wil vooral samen met Katherine het familiegeheim ontrafelen.
Het verhaal kabbelt wel maar een beetje voort. De grote onthullingen of plottwist ontbreken. De verhaallijn is voldoende om je interesse vast te houden, maar van mij had er iets meer snelheid in het verhaal mogen zitten. De thema’s die immers besproken worden in het boek lenen zich wel voor meer snelheid en plotwendingen.
De romantiek is op heerlijke wijze verweven met het verhaal. Het is subtiel aanwezig, en komt op de juiste momenten aan bod in het verhaal. Je ziet de liefde en connectie tussen de personages groeien.
‘De Ierse brievenbibliotheek’ is een mooie roman, maar het kabbelde voor een beetje te veel voort.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het leesexemplaar Boekhandel Krings.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Het boek krijgt van mij ***!
Bedankt voor het leesexemplaar Boekhandel Krings.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.