Hannah!

Een prachtig, emotioneel en aangrijpend verhaal!

Wat heeft het Gaby Rasters mij weer weten te raken met haar verhaal. Maaike, Oscar en Kim vertellen afwisselend hun eigen verhaal en de impact die ze op elkaars leven hebben. Gaby Rasters laat niets onbesproken en staat op kwetsbare wijze stil bij de gevoelens van de personages.
Het verhaal blijft dicht bij de personages waardoor hun emoties heel sterk op je overkomen. De zorgvuldige woordkeuze van Gaby Rasters geeft een emotionele lading aan de tekst. Je kunt je inleven in Maaike, Oscar en Kim.

Rouw, hoop, dromen, liefde en familie staan centraal. Daarmee is het een emotioneel, maar ook een heel liefdevol boek. De liefde die de personages voor elkaar hebben, het vertrouwen dat ze elkaar geven en de support die ze elkaar bieden is prachtig om te lezen. Ik had vaak een brok in mijn keel tijdens het lezen.

Maaike, Oscar en Kim maken ieder op hun eigen manier indruk op je. Mede ook omdat je ze allemaal in een andere fase van hun leven volgt. Of het nu gaat om verliefd worden, je dromen najagen of rouwverwerking, voor alles is plek in het verhaal en wordt de tijd genomen om dit bespreekbaar te maken.

Tijdens het lezen wordt de liefde die de personages voor Zweden voelen op je overgebracht. De Zweedse setting is prachtig. Je snapt helemaal waarom de reis naar Zweden zo belangrijk is voor de personages.

Het verhaal houd je in zijn greep en laat je niet meer los. Het emotioneert je, geeft je hoop en zet je aan het denken. Na het lezen van het nawoord blijf je met een brok achter in je keel en krijg het verhaal een nog aangrijpendere lading.

Gaby Rasters heeft met ‘Hannah’ een prachtig verhaal geschreven dat je nog lang bijblijft ook al heb je het boek al uitgelezen.

Mocht je het boek nog niet gelezen hebben, zeker doen! Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar KIKA.

‘Hannah’ krijgt van mij *****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour Benjabooks Uitgeverij en Gaby Rasters.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books