The otherwhere post
Magie, mysterie en een vleugje romantiek.
Zeven jaar geleden verdween Maeves vader nadat hij een afschuwelijke misdaad beging. Sindsdien leeft Maeve onder een valse naam en woont ze nooit lang op één plek. Als ze een anonieme brief ontvangt met de woorden Je vader was onschuldig, besluit Maeve op zoek te gaan naar de waarheid.
Ze doet zich voor als leerling van de magische school The Otherwhere Post. Haar speurwerk blijft alleen niet onopgemerkt: zo ontdekt haar frustrerend knappe mentor dat ze liegt over haar identiteit en krijgt ze levensgevaarlijke dreigbrieven. Kan Maeve de waarheid achterhalen voor het te laat is?
Allereerst; wat een prachtige editie heeft uitgeverij De Fontein ervan gemaakt. Niet alleen de cover en de sprayed edges zijn geweldig, ook het binnenwerk is heel mooi vormgegeven.
Emily J. Taylor heeft een fijne en vloeiend schrijfstijl. Dit komt vooral door de uitleg die gegeven wordt over de wereld van Maeve. De wereld waarin zij leeft is omvangrijk, en kent een turbulent verleden. Dit alles komt uitgebreid aan bod. Maeve legt als het ware haar eigen wereld aan je uit. Dit helpt je haar leefwereld te begrijpen, net als de keuzes die ze maakt.
Maeve is een bewonderenswaardig en sterk personage. Ze laat zich niet zo maar uit het veld slaan en zet alles op alles om achter de waarheid over haar vader te komen. Zelfs met gevaar voor eigen leven. De spanning is dan ook ruimschoots aanwezig in het verhaal.
Het boek is een echte YA. Het is makkelijk te lezen, het zit vol magie en mysterie en heeft zelf een vleugje romantiek. Het laat je zien dat niet alles is wat het lijkt en je soms hard je best moet doen om de waarheid boven tafel te krijgen.
‘The otherwhere post’ is een vlotte YA die je in één ruk uitleest. Je leeft mee met de personages en wilt samen met hen achter de waarheid komen. Stoppen met lezen is dan ook geen optie.
‘The otherwhere post’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour Uitgeverij De Fontein.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘The otherwhere post’ krijgt van mij ****!
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.