Woeste Kust

Loraines books 14 december 2025
Een roman vol thriller elementen en mysterie.

Dominic Salt en zijn drie kinderen wonen op een afgelegen eiland niet ver van Antarctica. De wetenschappers die er onderzoek deden zijn vertrokken. Al maanden zijn de Salts de laatste bewoners – totdat de mysterieuze, halfdode Rowan op hun strand aanspoelt. Hoewel in eerste instantie wantrouwend verzorgt Dominic haar verwondingen en naarmate Rowan herstelt begint ze een plekje te krijgen in het gezin. Maar bepaalde vragen blijven knagen. Ondertussen krijgen ze geen contact meer met het vasteland en worden de voorjaarsstormen steeds verwoestender.

Charlotte McConaghy heeft een mysterieuze roman geschreven. Je bent gefascineerd door de familie Salt. Je hebt het gevoel dat iedereen een dubbele agenda heeft. Door het verhaal vanuit het perspectief van verschillende personages te bekijken krijg je steeds meer inzicht in het leven van iedereen.

Doordat de hoofdstukken wat van de hak op de tak gaan voel je een bepaalde afstandelijkheid tot de personages. Omdat het verhaal ook wat technisch kan worden krijg je niet altijd vat op de personages.

Het verhaal blijft je aandacht vasthouden. Je nieuwsgierigheid wordt gewekt en de diverse, onverwachte, wendingen maken dat je door blijft lezen. Vooral het perspectief van Rowan vond ik erg interessant.

Door een aantal aangrijpende gebeurtenissen komt het verhaal bij je binnen en laat het je niet los.

Korte hoofdstukken, wisselende perspectieven en een flinke dosis spanning zorgen ervoor dat je het boek in één ruk uitleest. Persoonlijk had het verhaal van mij wel wat vloeiender mogen zijn. Nu kwam de lading van het verhaal niet altijd even goed over.

‘Woeste kust’ krijgt van mij ***!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Atlas Contact.

Meer recensies van Loraines books