Het geheim van de tradwife
Een boek over de donkere kant van sociale media.
Madison March is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven. Ze brengt haar dagen door met het bakken van zuurdesembrood en het plukken van groenten uit haar moestuin, terwijl haar kinderen in de velden rondom hun boerderij in Montana spelen. Het avondeten staat altijd op tafel wanneer haar man thuiskomt en ze eindigen hun dagen samen op de veranda, kijkend naar de zonsondergang.
Het is het leven waar iedereen van zou dromen. Alleen is het één grote leugen…
Direct wordt je het ‘perfecte‘ leven van Madison ingezogen. Op sociale media deelt zij haar idyllische gezinsleven, een leven waar iedereen van droomt. Door steeds meer over haar leven te lezen merk je dat niet alles is zoals het zich op sociale media voordoet.
Het verhaal geeft je een onheilspellend gevoel, maar je kunt er niet precies je vinger op leggen. Het boek blijft je aandacht vasthouden omdat je er achter wil komen of je gevoel klopt of niet. Je weet tijdens het lezen ook niet welke personages je kunt vertrouwen en welke niet. Dit vind ik altijd een groot pluspunt bij een thriller want zo blijf je geïnteresseerd in het verhaal.
Door naast het perspectief van Madison ook het perspectief van Cally en Brianna te volgen krijg je steeds een nieuw stukje van de puzzel. Toch heb ik de plottwist met geen enkele mogelijkheid zien aankomen en was ik zeer verrast.
Niet alleen het thema sociale media, maar ook geweld en onderdrukking van vrouwen vormen relevante thema’s binnen deze thriller. Dit maakt het ook een maatschappelijk relevant boek.
Persoonlijk had ik nog wat dieper in willen gaan op de motieven en keuzes van Madison, die waren mij niet altijd even duidelijk.
‘Het geheim van de tradwife’ is een spannende relevante thriller. Ik kijk al uit naar de volgende boeken van Liane Child.
Het boek krijgt van mij ****.
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Het is het leven waar iedereen van zou dromen. Alleen is het één grote leugen…
Het boek krijgt van mij ****.
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.