De raaf
Een thriller die inzoomt op de persoon achter de rechercheur!
Midden in een lentenacht wordt een jonge moeder doodgeschoten aangetroffen in haar villa in een chique buurt in Stockholm. Rechercheur Sakka Pienni en haar onderzoeksteam krijgen de zaak toegewezen en komen al snel terecht in een web van familiegeheimen, leugens en onbetrouwbare alibi’s.
Terwijl de moordenaar meer slachtoffers maakt, wordt Sakka achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in het hoge noorden. Ze probeert uit alle macht een groot geheim te verbergen, dat zowel haar persoonlijke leven als haar carrière kan vernietigen. Ondertussen komt ze echter geen stap dichter bij de moordenaar en dreigt ze haar zelfcontrole te verliezen...
Lina Bengtsdotter kiest voor haar thriller niet alleen een spannende invalshoek, maar neemt ook de ruimte om meer te vertellen over het verleden van rechercheur Sakka. Je krijgt een beeld van wie zij als persoon is en hoe zich dit verhoudt tot haar baan als rechercheur. Door een kijkje in haar persoonlijke leven te krijgen snap je de keuzes die ze in het werkveld maakt ook een stuk beter.
Doordat er zoveel aandacht is voor het persoonlijke leven van Sakka raakt het onderzoek waar ze aan werkt een beetje ondergesneeuwd. Als lezer probeer je verschillende dingen tegelijk te verwerken waardoor het verhaal soms wat verwarrend kan worden. Zeker door de hoeveelheid personages die geïntroduceerd worden is het soms een beetje zoeken wie wie ook alweer is en welke rol zij hebben in het verhaal.
De spanning is voelbaar aanwezig in het verhaal. Je krijgt ruimte om te speculeren en de puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats. Toch zie je de plotwending niet aankomen, waardoor je vol verbazing blijft lezen.
Hoewel het onderzoek geen losse eindjes overlaat, krijg je het gevoel dat je nog veel niet weet over Sakka. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar de volgende delen met haar in de hoofdrol.
'De raaf' krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
'De raaf' krijgt van mij ***!
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.