Een vleugje Lissabon

Loraines books Loraines books
16 mrt 2026

Een roman vol belangrijke onderwerpen!

Wanneer Merijn zijn vriendin Sanne achterna reist naar Lissabon, hoopt hij op een romantische hereniging. Maar de stad blijkt meer in petto te hebben dan hij ooit had durven denken. Een toevallige blik vanaf zijn hotelterras verandert alles. Wat begint als een vluchtige ontmoeting, groeit uit tot een keten van gebeurtenissen die niet alleen Merijn, maar ook Sanne en Carolina voor ingrijpende keuzes stellen.

Gaby Raster weet meteen je aandacht te vangen. Het verhaal begint direct en je wordt in het leven van Merijn en Sanne gezogen. De eerste paar hoofdstukken blijft het verhaal je aandacht dan ook vasthouden. Je probeert te ontdekken wat er tussen Merijn en Sanne is voorgevallen en hoe hun leven er precies uitziet. Wanneer ook het perspectief van Carolina aan het verhaal wordt toegevoegd krijg je zich op hele nieuwe verhaallijn.

Tijdens het lezen vond ik het moeilijk om een rode draad te vinden in het verhaal. De verhaallijn ging verschillende kanten op waardoor ik moeite had om de essentie van het verhaal te pakken te krijgen. Daardoor merkte ik dat ik niet de binding kreeg met de personages die ik gewend bent te krijgen met de personages in de boeken van Gaby Rasters.

In het verhaal komen een aantal belangrijke, emotionele, onderwerpen aan bod. Liefde, vertrouwen, vriendschap en hoop geven het verhaal een diepere laag. Je leest het boek dan ook zeker met een lach en een traan. Het zorgt ook voor een stukje bewustwording op het gebied van relaties en gezondheid.

‘Een vleugje Lissabon’ is een mooie roman, al had de verhaallijn van mij wat meer structuur mogen hebben. Nadat ik het boek uit had bleef ik toch met nog wat vragen achter.

‘Een vleugje Lissabon’ krijgt van mij ***!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Gaby Rasters en BenjaBooks Uitgeverij.

NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books