De sterkste zus
Een aangrijpende thriller die je aan het denken zet!
Na een jeugd vol geweld en intimidatie verbreekt Claire alle banden met haar familie. Ze bouwt een onafhankelijk bestaan op, met één belofte aan zichzelf: nooit worden zoals haar moeder Hanna of haar zusje Demi. Wanneer Hanna na jaren weer in haar leven opduikt met de mededeling dat Demi spoorloos verdwenen is, wankelt Claires zorgvuldig opgebouwde wereld. Wat ze eerst afdoet als een irreële angst, krijgt al snel meer gewicht als haar moeder een schokkend geheim over Demi’s verleden onthult. Vastbesloten om antwoorden te vinden gaat Claire op zoek naar de waarheid.
Angelique Haak grijpt direct je aandacht en laat het niet meer los. Claire en Demi zijn twee vrouwen met een verleden vol angst en geweld. Ze hebben genoeg meegemaakt en proberen er het beste van te maken. Je krijgt bewondering voor de mensen die Claire en Demi vandaag de dag zijn. Elk woord dat Angelique Haak schrijft komt bij je binnen.
Je weet dat het boek fictie is, maar voor veel vrouwen is de verhaallijn dat niet. ‘De sterkste zus’ is de eerste thriller die mij stil heeft gekregen tijdens het lezen. Het is zo aangrijpend en maakt een diepe indruk. Het maakt ook gevoelens bij je los. Het ene moment ben je woedend, dan ben je geëmotioneerd en weer een volgend moment voel je angst.
Door het verhaal vanuit twee perspectieven te bekijken zie je dat niet alles is wat het lijkt. Je wordt geconfronteerd met je eigen vooroordelen en de invullingen die je automatisch doet.
Ook al is het thriller genre niet jouw genre, is dit boek een mustread. ‘De sterkste zus’ is een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Het verruimt je beeld van de wereld en leert je meer over het onderwerp femicide.
‘De sterkste zus’ krijgt van mij *****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘De sterkste zus’ krijgt van mij *****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.