Handtekening van het kwaad

Loraines books 03 februari 2026
Mijn eerste thriller van Chris Carter en ik kijk al uit naar de rest van de serie!

Als de politie in een verlaten buitenhuis het toegetakelde lichaam van een jonge vrouw vindt, wordt de hulp van profiler Robert Hunter ingeroepen. In de nek van het slachtoffer is een vreemd teken zichtbaar: een dubbel kruis, de handtekening van een seriemoordenaar die Robert Hunter twee jaar eerder arresteerde, waarna de dader de doodstraf kreeg. Is er een copycat actief die het werk van zijn voorganger eert? Of is de echte dader nooit veroordeeld en begint hij opnieuw zijn genadeloze spel? Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia vechten tegen de tijd in hun strijd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen…

Wat mij direct opviel is de fijne schrijfstijl van Chris Carter. Bij een thriller vind ik het altijd belangrijk dat er voldoende details gegeven worden, maar ook weer niet te veel waardoor de vaart uit het verhaal gaat. Chris Carter weet de perfecte balans te vinden. Je blijft nieuwsgierig, en de gruwelijke details maken indruk op je.

Robert Hunter is een interessant personage om te volgen. Je hebt het gevoel dat er nog veel meer over hem te weten valt dan dat hij op het eerste gezicht laat zien. Het is ook heel fijn dat we Carlos volgen. Hij is qua karakter compleet verschillend van Robert. Dit geeft het verhaal een fijne dynamiek.

‘Handtekening van het kwaad’ is een spannende thriller waarbij je niet bang moet zijn voor gruwelijke details. Persoonlijk had ik de plottwist wel zien aankomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij elke pagina heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten.

Door de korte hoofdstukken en gebeurtenissen die zich in rap tempo opvolgen heb je het boek zo uit en kun je niet wachten om door te gaan met de volgende delen in de serie.

‘Handtekening van het kwaad’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.