De val van de koning

Loraines books Loraines books
29 mrt 2026

Absoluut mijn favoriet in de Delft-Trilogie!

Midden op de Paardenmarkt in Delft zit een man met een bomkraag om zijn nek. Rode lichtjes knipperen onheilspellend. ‘Ik heb er niets mee te maken!’ roept hij, net voordat de bom afgaat. De aanslag blijkt het begin te zijn van een serie explosieve gebeurtenissen die een schokgolf veroorzaakt in de normaal zo rustige stad. Rechercheur Bobbi wordt op de zaak gezet. Het wordt een race tegen de klok, waarin ze al snel beseft dat er veel meer op het spel staat dan het vinden van de dader.

Jeroen Windmeijer laat je meteen op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal begint direct en grijpt je aandacht. Na het eerste hoofdstuk kun je al niet stoppen met lezen.

Ik vond het heel leuk dat Bobbi en Victor ook in dit deel weer de hoofdrol spelen. In deel 2 leer je ze al goed kennen waardoor je nu ook meteen weer in het verhaal zit. Door vanuit hun beide perspectieven naar het verhaal te kijken krijg je ook een hele andere kijk op het verhaal.

Ook in dit deel speelt de geschiedenis weer een grote rol. Echter is het in dit deel voor mijn gevoel meer verweven met het politieonderzoek. Daardoor bleef de vaart in het verhaal zitten en kon je de link tussen de geschiedenis en het heden ook beter plaatsen.

Hoewel je denkt het verloop van het verhaal te kunnen voorspellen blijk je toch elke keer op het verkeerde spoor te zitten. Het verhaal heeft een geweldig plot dat je niet ziet aankomen. Het boek heeft mij tot op het einde op het puntje van mijn stoel laten zitten.

Ik vond alle delen in de trilogie erg interessant, maar dit derde deel is absoluut mijn favoriet.

‘De val van de koning’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Thrillers en Harpercollins_holland.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books