Wervelstorm

Loraines books 23 oktober 2025
Een spannend romance verhaal vol mysterie.

De drie geadopteerde dochters van multimiljonair Warren Durst — Scarlett, Casey en Luna — zijn op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en leven onder zijn strenge regels. Slechts één dag per jaar mogen ze hun ware, duistere aard tonen. Scarlett leeft geïsoleerd in het bos, tot ze ’s nachts wordt aangevallen door een gezichtsloze man die haar wil doden. Haar adoptievader stelt Archer aan als haar bewaker, maar terwijl hij haar probeert te beschermen, haalt hun verleden hen in.

‘Wervelstorm’ is het eerste deel in de Shallow Sisters serie van Brenda Broekhart. Aangezien het het eerste deel is in de serie is er veel aandacht voor de omschrijving van de personages en het verleden van Scarlett en haar zussen. Je leert Scarlett hierdoor goed kennen, en wordt erg benieuwd naar haar zussen.

Scarlett en Archer hebben een hele mysterieuze sfeer om hen heen hangen. Je wilt meer over ze te weten komen en bent nieuwsgierig. Ook de omgeving wordt gedetailleerd omschreven waardoor je je direct een voorstelling kan maken van Barnlake.

Het verhaal springt wel wat van de hak op de tak. Sommige gebeurtenissen worden tot in detail omschreven, terwijl je bij andere tussen neus en lippen door verneemt dat ze al geweest zijn. Hierdoor blijf je tijdens het lezen wat zoekende naar de lijn van het verhaal. Op het moment dat je denkt de rode draad gevonden te hebben, wordt er weer om heen gedraaid waardoor het wat verwarrend wordt.

Gedurende het verhaal krijgt de dynamiek tussen Scarlett en Archer steeds meer vorm. De romance speelt dan ook een grote rol in het verhaal en het verhaal weet je aandacht vast te houden. Van mij had de romance wel wat eerder een rol in het boek mogen spelen.

Door de spannende plotwending wordt je heel nieuwsgierig naar de volgende delen in de serie en naar de verhalen van de andere zussen. Deel 2 ga ik zeker lezen.

‘Wervelstorm’ krijgt van mij ***!

Bedankt voor het recensie-exemplaar OctoberBooks.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.