Vleugellam

Loraines books 10 november 2023
‘Vleugellam’ is een leuke romance, met hele fijne personages!

Bedrijfskunde student Alessa weet niet wat ze meemaakt als de knappe klant van haar bijbaan de baas blijkt te zijn van haar stagebedrijf. Alessa is al jarenlang op zichzelf aangewezen en kan zich prima redden, maar Matthew brengt haar aan het wankelen.
Zodra Matthew tegenover Alessa staat, weet hij dat zijn schaduwkant aan het licht kan komen. Als eigenaar van een vastgoedbedrijf heeft hij macht en aanzien, maar zij kent het geheim dat hem genadeloos kan breken.

Vrijwel meteen grijpt het verhaal van Alessa en Matthew je aandacht. Je blijft doorlezen omdat je meer over ze wil weten. Met elk hoofdstuk leer je ze steeds beter kennen, dit komt mede door de wisselende perspectieven. Daarbij heeft het verhaal een leuke en unieke setting. Dit alles samen zorgt ervoor dat je meteen onderdeel wordt van het verhaal.

De chemie is voldoende aanwezig. Deze wordt afgewisseld met kwetsbare momenten. Dit is fijn in verhouding met elkaar. Op de juiste momenten komt de passie naar voren of is er plek voor emoties. Dit maakt het verhaal en zijn personages ook realistisch.

Op een gegeven moment verliest het verhaal zijn spanning een beetje. Grote tijdsprongen zorgen ervoor dat je het gevoel hebt informatie te missen. Er werd achteraf teruggeblikt, in plaats van dat je op het moment zelf meekijkt. Zo weet je niet precies wat er is gebeurt en hoe de personages hierop hebben gereageerd. Ik denk dat deze momenten het verhaal nog meer diepgang hadden kunnen geven.

Richting het einde werd het mij allemaal iets te gehaast. Onderbouwingen die Matthew en Alessa hadden voor hun keuzes waren mij niet altijd duidelijk. Er werd ook wat in herhaling gevallen, waardoor het verhaal zijn vaart verloor.

‘Vleugellam’ is een leuk boek, waarin de chemie tussen de personages goed naar voren komt. Hoewel ik het gevoel had soms wat informatie te missen, ben ik wel heel benieuwd naar het volgende deel. Hopelijk worden de keuzes die Matthew en Alessa hebben gemaakt dan wat meer uitgelegd.

Van mij krijgt ‘Vleugellam’ ***!

Meer recensies van Loraines books