Een indrukwekkend verhaal dat blijft hangen

Lot12 21 april 2025
Wat een indrukwekkend en aangrijpend boek. Elke dag een druppel gif heeft me diep geraakt. Ik had nog nooit eerder een verhaal gelezen dat de Tweede Wereldoorlog toont vanuit het perspectief van een NSB-kind, en dat maakt dit boek zo bijzonder en waardevol.

Je leeft echt met Maarten mee. Hij zit vast tussen wat zijn ouders geloven en wat hij zelf begint te voelen. Hij denkt veel na over wat goed en fout is, en je merkt hoe moeilijk het is om daar je eigen weg in te vinden. Dat maakt zijn verhaal spannend en ontroerend tegelijk.

Het boek leest vlot en is duidelijk geschreven. Toch blijven sommige stukjes lang in je hoofd hangen. Het zet je aan het denken over keuzes, schuld en hoe je opgroeit in een wereld die al voor jou is bepaald. Een aanrader voor jongeren én volwassenen.