Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Dood of levend?

Deze hardcover trok meteen mijn aandacht! En deze hardcover is zeker schooltas bestendig! Handig voor de middelbare scholier!

Ook van Dood of levend van Sophie McKenzie is weer zo’n lekker spannende jeugdthriller en gaf me weer aardig wat uurtjes heerlijk vermaak.

Wanneer Cat’s vader verdrinkt bij een bootongeluk, voelt ze zich erg alleen. Als ze alleen de boot vinden en niet haar vader staat haar wereld op z’n kop. Met haar moeder en zusje kan ze niet echt praten, ze hebben allemaal hun eigen verdriet. Maar dan krijgt ze een vreemd bericht en lijkt haar vader nog te leven. Samen met Tyler, een knappe jongen die ze leert kennen, gaat ze op onderzoek uit. Alleen mag niemand dit weten…

Deze jeugdthriller is spannend maar bevat ook veel humor. Het verhaal leest erg vlot en voert je al snel mee in het verhaal. De zoektocht is avontuurlijk en gevaarlijk en brengt een aantal plottwists met zich mee.

De personages zijn goed uitgewerkt en brengen allemaal eigenheid in het verhaal. Dat maakt het verhaal leuk en interessant. Je weet als lezer hoe deze karakters zich voelen doordat de emoties en gedachten goed beschreven zijn. Ook de ‘bij’ personages spelen een grote rol in het verhaal. Door de schrijfstijl van McKenzie wil je als lezer blijven lezen en beland je in situaties samen met de hoofdpersonen. Dat heeft ze knap gedaan!

Dood of Levend is wederom een succesvolle politie-niet-betreden thriller, zeker voor de jeugdige lezer die wel van spanning, maar zeker ook van humor houdt. Die ervan houdt opzoek te gaan naar een mysterieus plot, de puzzelstukjes in elkaar te passen en samen te ontdekken hoe de vork in de steek past.

Ik heb er weer heel erg van genoten. Dankjewel Uitgeverij dat ik Dood of Levend mocht ontvangen en lezen. Ik kijk alweer uit naar het de volgende jeugdthriller!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?