Perfect kerst tussendoortje!

Manon 31 december 2025
In Een perfecte kerst maken we kennis met Maudie, en zij is allesbehalve een kerstfan. Sterker nog, ze heeft genoeg redenen waarom ze een hekel heeft aan alles wat met kerst te maken heeft. Toch belandt ze juist in die periode op de kerstmarkt in Düsseldorf. Niet voor de gezelligheid, maar om te werken en te sparen voor haar grote droom: een wereldreis. Kerst is bijzaak. Of dat denkt ze tenminste.

Al vanaf de eerste hoofdstukken zit ik in het verhaal. @marli_elisa_schrijft beschrijft Maudie als een jonge vrouw die iets met zich meedraagt, ook al wordt dat niet meteen uitgesproken. Haar weerstand tegen kerst voelt rauw en oprecht, en juist daardoor wil je doorlezen. Wat zit hierachter? Waarom raakt deze tijd van het jaar haar zo diep?

Tijdens de fijne sfeer van de kerstmarkt ontmoet Maudie Noa. Hij gelooft wél in kerst, in lichtjes, in magie. Hun ontmoetingen zijn klein en subtiel, maar dat maakt dit verhaal juist sterk. Geen grote gebaren, maar gesprekken die blijven hangen. Ook de band met haar nicht Claire, die juist houdt van een perfecte kerst, zorgt voor een interessante verhaallijn.

Marli Elisa schrijft beeldend, warm en emoties zijn voelbaar. Ze weet rouw, gemis en hoop bij elkaar te brengen zonder het zwaar te maken. Dit is een kerstverhaal dat niet alleen draait om gezelligheid, maar vooral om herinneringen, loslaten en ontdekken wat voor jou belangrijk is.

Een perfecte kerst is een mooie feelgoodnovelle met diepgang. Een verhaal dat je eraan herinnert dat kerst uiteindelijk draait om de mensen om je heen en om wie je bij je bewaart in je hart. Knap hoe Marli Elisa dat in een kort verhaal weet te vangen…

Meer recensies van Manon