Genieten van begin tot eind!

Manon Manon
22 mrt 2026

Jeetje wat is er uitgekeken naar dit verhaal. Sinds Kevin deelnemer was in Expeditie Robinson was het wachten op een verhaal vol avontuur met wellicht iets van zijn eigen ervaringen daarin meegenomen. En ja hoor, dit pareltje is het eerste deel van zijn spannende serie over Ruby Crusoe die op zoek gaat naar avontuur.

Ruby kijkt er al jaren naar uit, ze wil haar eigen avontuur beginnen. Stiekem zorgt ze ervoor dat ze aan boord meegaat met haar vader en doet ze er alles aan om niet ontdekt te worden. Als dat toch dreigt te gebeuren is er maar 1 oplossing…. Wanneer ze strandt op een onbewoond eiland gaat het avontuur pas echt beginnen. Maar is het wel zo leuk als Ruby dacht?

Met veel humor schrijft Kevin een heerlijk verhaal speciaal voor kinderen die wel houden van een avontuur. Je smult van de leuke, gekke, spannende en vreemde dingen die Ruby meemaakt op het schip en op het eiland en ik heb hardop moeten lachen om de woordspelingen en grappen. Heb jij wel eens van een schont of schiarree gehoord? Nou ik nog nooit maar deze woorden ga ik nooit meer vergeten.

De sfeer is sterk neergezet en eenmaal op het eiland kun je je echt een voorstelling maken van de plek waar Ruby terecht gekomen is. Ook de kleine rollen in het boek, waaronder die van een vogel, zijn mooi neergezet. In een vlot verhaal met veel ruimte voor humor, maar ook waardevolle lessen zoals durven doorzetten en moedig zijn, zorgt Kevin voor een verhaal waarin lezers genieten van begin tot eind met een mooie boodschap; Ik kan dit aan! Ik ben sterker dan ik dacht…

Naast het verhaal is ook de vormgeving om van te genieten. De full color schutbladen en de zeeblauwe kleur zorgen ervoor dat je dit boek niet kunt laten liggen. Ik heb echt genoten van dit verhaal en kijk uit naar deel 2!!

Meer recensies van Manon