Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk!

Manon Manon
22 mrt 2026

Soms lees je een boek en is het moeilijk onder woorden te brengen hoe ‘mooi’ je het boek vindt. Mooi is dan zo nikszeggend.. Nou dat heb ik dus bij dit nieuwe boek van Gillian King, Game, Set perfecte Match.

Gillian neemt ons mee in de tenniswereld waar Björn de Graaf hard werkt aan zijn comeback. Mette wordt gevraagd daar een documentaire van te maken en dat kan ook háár doorbraak betekenen. Iedereen kijkt ernaar uit om te zien hoe deze tennislegende terugkeert. Iedereen, behalve Mette. Björn de Graaf is wel de laatste waarmee ze wil samenwerken. Hij was namelijk de beste vriend van haar broer Kees. Toch besluit Mette geheel zakelijk deze kans te pakken, maar hoe verder ze in zijn verhaal duikt, hoe moeilijker het is om afstand te houden..

Allereerst wil ik gewoon zeggen; Dit boek MOET je lezen! Gillian King wordt de Queen of realgood genoemd en dat is precies wat dit verhaal is. Een sportsromance, puur, hartverscheurend en warm tegelijk. In haar nawoord schrijft ze op zoek te zijn geweest naar balans tussen drama en feelgood en dat is wat mij betreft perfect gelukt. Meerdere keren met een brok in mijn keel en zelfs met natte ogen zitten lezen. Wat een verhaal!

Gillian legt de pijnlijke emoties bloot, je voelt woede, verdriet, de herinnering aan wat ooit is geweest. Mette stort zich in haar werk om zoveel mogelijk te vergeten.

‘Vluchten in mijn werk, dat kan ik als geen ander.’

Maar naast dat hartverscheurende verhaal is de spanning tussen Mette en Björn te snijden. Met ingehouden adem lees je het verhaal tussen twee mensen die niets met elkaar te maken willen hebben maar onlosmakelijk verbonden zijn en als magneten naar elkaar toe trekken.

‘..en die lach -laag en warm- nestels zich ergens rond mijn navel. Veel te diep. Veel te gloeiend.’

De sfeer van aantrekken en afstoten is zo sterk neergezet dat je het begrijpt. Wat een prachtig verhaal Gillian, het grijpt je aan en laat je niet meer los. En jaaaa fakedating en er is maar 1 bed! Love it!

Meer recensies van Manon