Genieten! Hoe moeilijk kan het zijn?

Manon 27 januari 2026
Hoe moeilijk kan het zijn, een heerlijke feelgoodroman waar je alleen maar van kunt genieten. Met wat ik-vertrek of B&B vol liefde vibes reizen we af naar de mooie Oostenrijkse Alpen.

Als Emma’s leven niet helemaal loopt zoals ze bedacht had, koopt ze in een opwelling een B&B in Oostenrijk. Een nieuwe start kan ze wel gebruiken. Eenmaal aangekomen is de B&B niet in opperbeste staat en vraag Emma af waaraan ze begonnen is. Gelukkig krijg ze al snel wat hulp van een enkeling terwijl de rest van het dorp afwachtend is. Langzaamaan wordt het steeds meer haar plekje en leert ze de mensen beter kennen, zo ook haar grote rivaal Bas. Maar ondanks dat hij haar grote concurrent is voelt ze toch meer voor hem dat ze zou willen…. Gaat het haar lukken een succes te maken van haar B&B? En is er ook nog ruimte voor andere ontwikkelingen?

Susan Muskee weet als geen anders personages neer te zetten die je in je hart wil sluiten. Wat leefde ik mee met Emma en hoopte ik steeds dat het haar niet zou tegenzitten. Maar goed, wat is een echte feelgood als alles alleen maar lekker loopt? Met her en der wat trubbles en de nodige tegenslagen ontstaat er een heerlijk verhaal en gebeuren er ook hartverwarmende dingen. Een nestje kittens, de hulp van de overburen of de barman uit het dorp, en ook van de liefste zus. Emma mag zich gelukkig prijzen met al deze lieve mensen om haar heen.

Deze warmte voelde ik dan ook het gehele verhaal door. Een verhaal over moed (‘What if you fly?’), volhouden, vriendschappen, familie en uiteindelijk natuurlijk over de liefde… Susan Muskee weet lichte verhaallijnen te verbinden met de lijnen die meer de diepte in gaan en ik ben dan ook wederom enthousiast over haar boek. Haar schrijfstijl neemt me zo makkelijk mee in het verhaal waarin sfeer en personages zo sterk zijn. Ik hou ervan!

Hoe moeilijk kan het zijn? Geniet gewoon lekker van dit verhaal, ik zeg het je; Dat is niet moeilijk!

‘…. Hoe groter de steen is die je er gooit, hoe groter het rimpeleffect.’

Meer recensies van Manon