Spanning en actie en veel fantasie!

Manon 16 december 2025
Ken jij de boeken van Dav Pilkey, zoals de mega populaire serie Dogman, of Kapitein Onderbroek? Deze auteur schreef nu een nieuw avontuur wat net zo lekker leest als de boeken van Dogman, en aangezien deze zeer gewild zijn keek ik al uit naar deze nieuwe serie, speciaal geschreven voor jonge lezers vanaf 6 jaar.

En zoals we van Pilkey gewend zijn, worden we weer getrakteerd of een flinke dosis actie, spanning, avontuur en veel fantasie. Wij houden ervan!

Ricky Ricotta’s Super robot is deel 1 in deze nieuwe serie waarin we Ricky leren kennen. Een muis die met zijn vader en moeder in Piepstad woont. Ricky wordt onderweg naar school flink geplaagd en hij heeft helemaal geen zin in school. Maar zijn vader zei hem geen zorgen te maken, op een dag zal er iets GROOTS gebeuren en vind je een vriend. Als deze wens op een dag uitkomt moeder Ricky zijn ouders overtuigen om deze Super Robot als vriend te behouden, maar al snel zijn ze onafscheidelijk en kan deze Super Robot helpen om Piepstad te beschermen tegen gemene plannen van slechteriken zoals Dr. Stinkie en de Gemuteerde Muggen van Mercurius.

Net zoals de boeken van Dogman heb je ook deze keer weer een stevig boek in handen Een luxe uitvoering met harde kaft en stevige bladzijdes. Dat moet ook wel want ook in Ricky Ricotta’s Super Robot komt de bekende Omsla-no-scoop weer voor. Een minifilm maar dan in je boek. Je beweegt de pagina’s heel snel heen en weer waardoor het lijkt alsof het plaatje beweegt. En dat tijdens een gevecht bijvoorbeeld, dat maakt het verhaal nog levendiger.

Ook is het verhaal kleurrijk geïllustreerd met flitsende tekeningen vol actie. Op elke bladzijde kom je ogen te kort en is er vanalles te zien. In dit boek vind je twee verhalen, Ricky Ricotta’s superrobot, maar ook Ricky Ricotta’s Superrobot en de Gemuteerde Muggen van Mercurius. Twee spannende verhalen waarin een jonge lezer zich compleet kan verliezen, dit is genieten!

De illustraties, getekend door Dan Santat, maken het verhaal, wat vertaald is door Tjibbe Veldkamp nog aantrekkelijker, ik weet zeker dat dit boek in de smaak zal vallen!

Meer recensies van Manon