Magische en troostrijk.

Manon Manon
16 mrt 2025

In dit hartverwarmend boek vind je vier korte verhalen over mensen die een dierbare verloren zijn. Ze reizen af naar het Japanse restaurant aan zee, Chibi Neko, waar je herinneringsgerechten kunt nuttigen. Ze worden ontvangen door Kai, die het restaurant heeft overgenomen van zijn moeder en die de heerlijkste gerechten op tafel zet. En terwijl deze gerechten op tafel staan worden de gasten omringt door geuren en smaken die herinneringen oproepen en het is alsof zich een wonder voltrekt.

Dit bijzondere verhaal is geschreven door Yuta Takahashi, een Japanse auteur met meerdere bestsellers op zijn naam. De eigen stijl van schrijven vervoerde me meteen en ik las het verhaal over Nagi vlot. Ik zat er zo in, dat ik even verbaasd was toen het eindigde omdat ik niet wist dat dit boek vier korte verhalen betrof die allen leiden naar het bijzondere restaurant. De ontroerende verhalen worden krachtig neergezet en ze brengen allemaal een boodschap met zich mee.

‘Wanneer je iemand ontmoet, is dat het begin van de tijd die je samen met hem of haar hebt. Die tijd moet je koesteren.’

Met mooie quotes en een beeldende schrijfstijl word je meegenomen in een verhaal dat tot de verbeelding spreekt. En of je nou gelooft in magie of niet, dit boek geeft je een gevoel van warmte, troost en bijzondere boodschappen. Ik heb er van genoten en dit zal niet het laatste boek zijn in dit genre wat ik lees.

‘Geluk zit hem niet in hoeveel tijd je hebt.’

Meer recensies van Manon