No escape

Manon 31 december 2023
In No Escape van Cis Meijer organiseren ze op Ivy en Bella’s school een hypnose show. Ze willen de leraren eens goed voor gek zetten. In aanloop naar de hypnose show worstelen de vriendinnen beide met hun eigen dingen. Ivy rouwt nog om de dood van haar broer en Bella voelt een enorme druk vanuit haar ouders. Wanneer hun docent, meneer Da Silva ineens verdwenen lijkt terwijl hij Ivy nog zou helpen, vindt ze dat vreemd. Als Bella tijdens het schoolfeest ook ineens verdwijnt, vertrouwt Ivy het niet en gaat ze op zoek naar Bella. Maar wat ze ontdekt tijdens de zoektocht is niet wat ze verwachtte…

Wederom een toffe pageturner van Cis Meijers hand! Echte thrillerliefhebbers kunnen in hun handen knijpen want zij zullen hiervan smullen. De doelgroep van deze jeugdthriller, maar ook de lezers net als ik die dol zijn op de boeken uit de Politie niet betreden serie kunnen weer genieten van een superspannend verhaal.

Er zijn meerdere mysteries op te lossen en als lezer mag je mee uitzoeken hoe dit allemaal in elkaar zit. In het begin moest ik even mijn hoofd erbij houden wanneer het om Bella of Ivy ging en haalde ik ze nog wel eens door elkaar, maar eenmaal in het verhaal vloog ik erdoorheen. Cis zorgt voor spanning op meerdere vlakken en dat maakt het boek interessant.

Omdat je leest vanuit de perspectieven van Ivy en Bella krijgt No escape meer diepgang en voelde ik me betrokken bij de hoofdpersonages. Ook lezen we af en toe mee vanuit een nog onbekende dader en dat voert de spanning lekker op.

De schrijfstijl van @cismeijer is jeugdig, teksten worden afgewisseld met app gesprekken en het taalgebruik is eigentijds. Omdat de sfeer en setting erg gericht zijn op de jonge doelgroep denk ik dat zij zich nog meer kunnen verplaatsen in de karakters en daarom zal No escape ze zeker aanspreken. De korte hoofdstukken en vlotte dialogen lezen lekker een daardoor had ik het boek binnen no time uit.

De titel No escape is passend op verschillende manieren en daarom, goed gekozen.

Meer recensies van Manon