Een verhaal dat je raakt, prachtig!

Manon 21 mei 2025
Een verhaal dat me raakt, dat zo actueel is dat het zo dichtbij voelt. De relevantie van dit verhaal is zo groot dat ik blij ben dat Kristie het geschreven heeft, en hoe! Met respect en karakters die op meesterlijke wijze zijn neergezet. Ik werd meegevoerd in het verhaal en zelfs na het dichtslaan van het boek liet het me niet los… Het is moeilijk om de juiste woorden voor deze recensie te vinden, ik zou zeggen; Lees dit boek, dan weet je wat ik bedoel..

Wat een mooie en krachtige personages heeft Kristie neergezet. De lieve Rosanne, die zo graag voor zichzelf wil kiezen, en dan die stoere bouwvakker, Mats. De setting van de tattooshop is zo goed gekozen en past in het geheel bij het verhaal. De plek waar Rosanne en Mats elkaar beter leren kennen en misschien zichzelf meer bloot durven te geven, ieder op hun eigen manier.

De verhaallijnen in dit verhaal zijn realistisch en puur en maken dat je soms moet slikken voordat je kan verder lezen. De combinatie met de spice die ook volop aanwezig is is perfect in balans en maken de karakters nog sterker. Je leert ze echt kennen naar mijn gevoel en dat zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met Rosanne en Mats, met ze meeleeft en niet zo snel wil loslaten. Ik wilde de laatste hoofdstukken niet lezen omdat ik niet wilde dat het boek al uit was.

Natuurlijk komen Elin en Mike weer terug in dit verhaal, die we nog kennen uit Muurtje om mijn hart en ook hen wil je nog steeds in je hart sluiten.

Ook de titel die aan het eind van het boek het verhaal compleet maakt, is zorgvuldig gekozen en zo passend.

Sleutel tot mijn hart is het totaalplaatje van een realgood. Kristie kan het allemaal; liefde en humor, maar ook rouw, verdriet, trauma en het geloven in jezelf zijn thema’s die op een mooie, en soms pijnlijke manier samenkomen.

Sleutel tot mijn hart behoort tot mijn favorieten van dit jaar!

Meer recensies van Manon