"Elke uitdaging onthult de ware kracht van een persoon.”

Myrthe.Books 04 juni 2024
Dit boek heb ik als ARC-reader mogen lezen en ik heb genoten van de reis.

Een eeuwenoude rivaliteit zet de rijken Denann en Tartarus tegenover elkaar. In Tartarus heerst donkere magie, terwijl Denann een sterke band heeft met de natuur. Denann heeft een maatschappij die verdeeld is in rangen. De Fianna zijn de strijdkrachten, door meedogenloze selectiedagen te doorstaan, kun je je aansluiten bij de krijgers die hun leven geven ter bescherming van hun rijk. Dan heb je de orde van magiërs, die is verdeeld in specialisaties waar de elementen centraal staan. Magiërs gebruiken hun krachten voor de natuur, maar ook in de strijd tegen Tartarus. De Raad van Meesters is het regieorgaan waar intriges, besluitvorming en handhaving de dagen vullen. Tot slot heb je de Laaggeborenen. Dit is de grootste klasse die bestaat uit burgers zonder fysieke kracht of magie, zij voeren ambachten uit in ruil voor bescherming en levensonderhoud. De familie Amin staat al generaties lang aan het roer, omdat ze gezegend zijn met Magie en fysieke kracht.

In dit boek volg je Nasiah Amin. Bij gebrek aan Magie, besluit ze te trainen voor de selectiedagen van de Fianna. Ze traint om maar sterk genoeg te zijn, gezien te worden en bij te kunnen dragen aan de verdediging van haar land. Als ineens haar magie ontwaakt, verandert alles. Haar magie is zeldzaam en gestuurd door emoties. Nasiah heeft haar emoties altijd weggedrukt, die mogen er niet zijn. Nu ze magie heeft, moet ze haar emoties gaan ervaren, alles voelen. Een storm ontwaakt en alleen zij kan die reguleren.

"Ik voel me verloren in de onbekende signalen van mijn eigen lichaam."

Het verhaal van Nasiah is herkenbaar voor velen, de gevoelens en de innerlijke strijd van Nasiah kun je linken aan onzekerheid en wellicht zelfs depressie. Nasiah is op zoek naar haar innerlijke kracht, haar eigenwaarde voelen en daarop vertrouwen. Dat laatste had meer mogen ontwikkelen van mij, maar wellicht komt dat in een volgend deel.

Meer recensies van Myrthe.Books