Claim de sterren!
Sterrenvlucht neemt ons mee naar de planeet Detritus, waar mensen al zo'n 80 jaar proberen te overleven na een noodlanding. De constante dreiging van aanvallen door de Krell heeft geleid tot de noodzaak om voortdurend gevechtspiloten op te leiden. Spensa, de jonge hoofdpersoon, droomt ervan om piloot te worden, net als haar vader. Haar vader wordt echter helaas gezien als een lafaard omdat hij tijdens een belangrijke slag is gevlucht. Hierdoor moet Spensa vele obstakels overwinnen om haar droom te verwezenlijken en wordt ze op haar pad tegengewerkt van bovenaf.
Het taalgebruik in het boek is vlot en toegankelijk, waardoor het geschikt is voor een jonger publiek. Spannende momenten worden goed afgewisseld met beschrijvingen van de personages en hun ontwikkeling, wat zorgt voor een gebalanceerd verhaal. De wereld van Detritus is geloofwaardig beschreven, met politieke elementen die de spanning verhogen.
Daarnaast is het verhaal een coming-of-age avontuur, waarin jonge mensen aan hun vliegopleiding beginnen en al snel geconfronteerd worden met de realiteit en de gevolgen van hun keuzes. Spensa is een stoere jonge meid die gedurende het verhaal een duidelijke ontwikkeling doormaakt.
Al met al is Sterrenvlucht een echte aanrader. Het boek biedt een boeiend en goed uitgebalanceerd verhaal met sterke personages en een geloofwaardige wereld.
Ik geef het 5*. Ik kan niet wachten om aan het volgende deel te beginnen.
Ik geef het 5*. Ik kan niet wachten om aan het volgende deel te beginnen.