Heerlijke serie, wederom genieten!

Manon 11 december 2025
Het was weer tijd om terug te keren naar Dream Harbor, het plaatsje waaraan ik mijn hart verloren heb. Hou jij ook zo van deze serie? Van dit cosy sfeertje? Laurie Gilmore weet als geen ander een heerlijk sfeertje neer te zetten en deze keer neemt ze ons mee naar de bruiloft van Jeanie en Logan. Al staan zij in de Gingerbread Bakkerij niet in het middelpunt.

Nu Annies beste vrienden gaan trouwen wil ze er alles aan doen om een perfecte bruiloft te organiseren, samen met de liefste bewoners van Dream Harbor. Maar dat Annie daarvoor ook moet samenwerken met Mac, degene uit Dream Harbor waar ze de grootste hekel aan heeft, dat vindt ze maar niks en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. Maar voor Jeanie zal ze er alles aan doen om deze gevoelens opzij te zetten, maar of dat gaat lukken?

Dat Annie een hekel heeft aan Mac dat voel je al snel, dat ligt goed aan de oppervlakte en dat is ook de bedoeling. Als lezer wil je dan ook niets liever dan ontdekken wat Mac haar misdaan heeft. Nu lijkt hij eigenlijk wel een heerlijke man toch? Waarom heeft Annie zo’n hekel aan hem?

We lezen dit lekkere verhaal uit de perspectieven van beide. Mac die zijn liefde voor Annie maar al te graag laat blijken, en dan Annie die juist niets van hem wil weten. Deze enemies-to-lovers ligt er zo dik bovenop dat ik het soms net wat meer wilde voelen dan lezen, maar toch weet Laurie Gilmore de spanning op te bouwen. Dat er aantrekkingskracht is tussen deze twee is wel duidelijk en dat ze steeds om elkaar heen draaien is voor de lezer, net zoals voor de dorpsbewoners, geen geheim. Alleen moeten ze dat zelf nog ontdekken.

‘Weet je nog dat we samen gingerbread cookies bakten?’

De mooie beschrijvende schrijfstijl zorgt ervoor dat je weer een mooi inkijkje krijgt in Dream Harbor en dat je met Annie en Mac over de kerstmarkt wil lopen en wil genieten van de kerstlichtjes route. Ook ruik je de baksels van Annie bijna, haar passie voor bakken is voelbaar, een personage om van te houden. Net zoals van iedereen in Dream Harbor..

Na het sluiten van De gingerbread bakkerij kun je niets anders dan verlangen naar het volgende deel!

Meer recensies van Manon