Geweldige start van veelbelovende serie

Manon 25 november 2025
Weer mocht ik meedoen met de leesclub van Ilona en dit keer lazen we Een Moord in November van Simon Mason. Dit eerste deel van een nieuwe thrillerserie leest als een detective. Het verhaal draait om een spannend moordmysterie en zit vol verhaalwendingen.

Wat het boek voor mij echt bijzonder maakt, zijn de sterke personages. Ryan Wilkins is zonder twijfel mijn favoriet. Rauw, onaangepast, maar briljant. Hij is een rechercheur die niet in het Oxford-plaatje past en dat ook nooit zal doen. Hij deed me sterk denken aan Holger uit de tv-serie The Killing. Het is iemand die je misschien niet meteen sympathiek vindt, maar die door zijn koppigheid, scherpzinnigheid en menselijkheid langzaam onder je huid kruipt. Zijn dynamiek met de onberisperlijke rechercheur Ray Wilkins (geen familie) zorgt voor humor, frictie en een verrassend goede balans.

De moordzaak zelf is slim opgebouwd. Mason verweeft persoonlijke motieven met academische intriges en politieke spanningen. Ondanks de complexiteit (ook vanwege de naamkeuze van de rechercheurs) leest het boek ongelooflijk vlot.

Een Moord in November is een thriller / detective met een fantastisch rechercheursduo en een plot dat snel leest. Een absolute aanrader voor fans van sterke personages en intelligente mysteries. Dit boek is een geweldige start van een veelbelovende serie.

Bedankt LS uitgeverij voor het boek!

Meer recensies van Manon