Betoverend
De Verhalenverzamelaar is een roman die de lezer meeneemt op een betoverende reis naar het magische Ierland, waar het verhaal zich afspeelt in twee verschillende tijdsperioden - 1910 en 2010. Terwijl Sarah, de hoofdpersoon van het hedendaagse verhaal, op zoek gaat naar innerlijke rust en de Ierse folklore, leren we ook het verhaal kennen van Anna, een jonge boerendochter uit 1910 die betrokken raakt bij een mysterieuze gebeurtenis.
Het boek komt in het begin wat langzaam op gang, maar de sfeer van het verhaal wist mij uiteindelijk wel te pakken. De verhalen over Sarah en Anna lijken los van elkaar staan, maar toch versterken ze elkaar in de loop van het boek. Anna’s verhaal sprak mij het meest aan, omdat haar verhaal naar mijn mening meer diepgang heeft. Daarnaast fascineerde de aanwezigheid van elfjes en de mysterieuze krachten die zij zouden bezitten mij enorm. In het verhaal van Sarah komt duidelijk naar voren dat de eeuwenoude Ierse folklore over het goede volk nog steeds voortleeft. Woods heeft de magie en cultuur van Ierland prachtig in het verhaal verweven.
De Verhalenverzamelaar brengt de Ierse folklore tot leven en heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar meer. Een vakantie naar Ierland om zelf de sporen van de mythen en legendes te ontdekken, staat na het lezen van dit boek hoog op mijn verlanglijstje. Ook ben ik erg benieuwd naar De Verborgen Boekwinkel, het vorige boek van Evie Woods.
4 sterren
De Verhalenverzamelaar is een betoverend boek voor liefhebbers van romantiek, magische mysteries en Ierse folklore.
4 sterren