Avontuurlijk en vol humor
Op een onbewoond eiland..
Wat een heerlijk avontuurlijk boek is Ruby Crusoe – Het vertrek van Kevin Hassing! Dit spannende verhaal gaat over Ruby, een dappere en eigenwijze twaalfjarige die haar eigen avontuur wil beleven. Terwijl haar broers sidderen bij de verhalen van hun vader Robinson Crusoe, droomt Ruby er juist van om zélf te overleven op een onbewoond eiland.
Het verhaal zit vol avontuur, maar heeft ook verrassend veel humor. Ruby’s doorzettingsvermogen en soms eigenzinnige keuzes zorgen voor grappige en spannende momenten. Ook laat het boek mooi zien wat het betekent om moedig te zijn, zelfs als je bang bent of je alleen voelt. Dat maakt het niet alleen een leuk, maar ook een inspirerend verhaal voor jonge lezers.
Wat ook direct opvalt is de prachtige cover. Die spreekt meteen tot de verbeelding en nodigt uit om het boek op te pakken en erin te duiken. Precies zoals een goed kinderboek hoort te doen!
Ruby Crusoe – Het vertrek is het begin van een veelbelovende serie. Perfect voor kinderen die houden van avontuur, humor en sterke hoofdpersonages. Ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel!
Bedankt voor het recensie exemplaar Uitgeverij Luitingh-Sijthoff!