Feelgood aanrader voor boekenliefhebbers!
De Bibliotheek Vol Herinneringen
"Titels riepen haar, daarna coverontwerpen. Ze verloor zich in flaptekst en werd naar binnen gezogen, opende boeken die ze niet kon weerstaan en las de eerste pagina."
De Bibliotheek Vol Herinneringen is zo'n boek waarvan ik de kaft en titel zag en direct wist dat ik het wilde lezen. Een boek over boeken, de liefde voor lezen en de magie van verhalen.
Het verhaal gaat over de relatie tussen moeder Sally en dochter Ella. Het eerste hoofdstuk gaat over de prachtige jaarlijkse traditie van Sally die Ella ieder jaar op haar verjaardag een boek met een persoonlijke boodschap cadeau doet. Ella is echter op haar twintigste na een heftige ruzie met haar moeder van Greenwich naar Australië geëmigreerd. Tweeëntwintig jaar later heeft Ella een leven opgebouwd in Australië. Ze heeft een relatie, een dochter en een carrière. Ella en Sally hebben enkel oppervlakkig telefonisch contact met elkaar. Tot op een dag Ella wordt gebeld door de buurvrouw van Sally. Sally is gevallen en heeft tijdelijk extra zorg nodig. Ella voelt zich verplicht terug te keren naar haar ouderlijk huis in Greenwich.
Daar aangekomen ontdekt Ella dat haar moeder de traditie in stand heeft gehouden. Sally heeft een bibliotheek voor haar gemaakt waaraan ze elk jaar op Ella's verjaardag een boek heeft toegevoegd.
Door tijd samen door te brengen en door het lezen van de boeken uit de bibliotheek, ontstaan er gesprekken over vroeger. Ella komt er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt.
"Thuis is waar de mensen zijn van wie je houdt."
Sally is een schat van een personage. Een liefdevolle en beschermende moeder met een groot hart en veel empathie. Ella daarentegen komt over als een vrij egocentrisch personage. Ik kon me niet altijd vinden in de keuzes die ze maakte of de manier waarop ze op dingen reageerde. Wel vond ik het mooi om te lezen hoe haar personage zich ontwikkelt gedurende het verhaal.
"Je hebt maar één leven, je kunt er maar beter het beste van maken."
De Bibliotheek Vol Herinneringen is een verhaal over familie, tweede kansen, vriendschappen, vergevingsgezindheid en natuurlijk boeken. Deze feelgood roman is absoluut een aanrader voor alle boekenliefhebbers!
4 van de 5 sterren.
Bedankt LS Uitgeverij voor het e-book in ruil voor een review.