Lekker zomerse thriller

Manon 12 december 2025
De nieuwste thriller van Suzanne Vermeer is uit en deze keer neemt ze ons mee naar een festival. Hoe heerlijk is dat in de zomer? Maar ja je moet er wel van houden natuurlijk….

Liesbeth mag een boek gaan schrijven over het Festival dat plaatsvindt op Terschelling. Duinroos gaat al jaren terug en samen met haar vriendin Wendy pakt ze de boot om te gaan genieten. Al is Liesbeth niet echt fan van festivals, deze reis zorgt voor wat afleiding nu haar relatie net uit is. Ze ontdekt al snel dat er veel geschiedenis is te vinden op dit eiland, en niet alleen over het festival. De eilandbewoners lijken er alleen niet zo blij mee te zijn dat Liesbeth allemaal vragen stelt…

Dit nieuwe boek van Suzanne Vermeer is een dunnetje en dat vind ik soms echt heerlijk lezen. De cover bracht me nog even in de zomerse sfeer. Afwisselend heb ik dit verhaal gelezen en geluisterd en binnen no time was het verhaal uit.

Zoals je gewend bent in een echte Vermeer word je meegenomen op reis en ook deze keer zorgt de schrijfstijl ervoor dat je je op het eiland waant. De routes, de straatjes, de Brandaris en de sfeer worden zo sterk neergezet dat je nieuwsgierig wordt en zelf wel eens op het terras wil zitten daar. Ik ben er nog nooit geweest maar kan me haast een beeld maken van de kustlijn en de gezelligheid van de dorpjes.

Als snel is er spanning voelbaar en merk je dat Liesbeth niet met open armen ontvangen wordt. Voeg daar een onpeilbare boswachter aan toe, een opvallende ex en de toon is gezet. In korte hoofdstukken mag je op pad met Liesbeth en Wendy en geniet je van de optredens, maar blijf je je afvragen welke geheimen er verborgen liggen op het eiland..

Ik heb weer genoten, ik heb geen moment getwijfeld om het boek weg te leggen, alle personages waren wel even verdacht en de plot heeft me verrast. Daarom kijk ik nu alweer uit naar het nieuwe boek wat aangekondigd is! Toch is het voor mij niet het beste verhaal van deze auteur, maar dat kan er ook aan liggen dat ik lezen en luisteren heb afgewisseld en daardoor niet echt in het verhaal kwam.. benieuwd naar haar volgende! Zin in!

Meer recensies van Manon