Palazzo

Manon 12 december 2025
Levensverhalen van sterke vrouwen met het nodige drama. Wegdromen met een verhaal dat je raakt, elke keer maakt ze dat waar. En zo ook bij Palazzo, even wegdromen in een Italiaanse sfeer, het mooie Rome en Venetië wat met veel liefde beschreven wordt. En dat dan met een Franse twist, een voorliefde voor handtassen en uiteraard een verhaal vol liefde voor familie, vrienden en een geliefde. Maar of dat voor Cosima is weggelegd?

Cosima is een hardwerkende vrouw die na het overlijden van haar ouders hun bedrijf moet runnen. Samen met haar zus Allegra, die na het ongeluk in een rolstoel belandde, en haar broer Luca die alleen maar geld vergokt, probeert ze zich staande te houden. Maar het lijkt haar niet mee te zitten en wanneer ze Olivier Bayard ontmoet vindt ze in hem de steun die ze wel kan gebruiken. Zeker wanneer haar broer Luca er een potje van maakt en ze het Palazzo dreigt te verliezen.

De schrijfstijl van Danielle Steel is vertellend. Binnen no time ken je Cosima, haar familie en haar verleden. Dat ze een sterke vrouw is dat heb je als lezer al snel door en ik had echt bewondering voor haar. De beschrijvende stijl van Steel zorgt ervoor dat je je een beeld kunt maken bij het prachtige Palazzo, maar ook van de mooie tassen die hun bedrijf maakt en de personages in het boek. Je zou er zo een film van kunnen maken.

Zoals altijd zit er het nodige drama in het boek en krijgt Cosima nogal wat voor haar kiezen. Dat familie, vriendschap en uiteindelijk de liefde sterk is dat komt mooi naar voren in dit verhaal.
Palazzo is een heerlijk verhaal over verlies, rouw, onzekerheid en vooral over liefde. Zo mooi hoe alle personages hun eigenheid in het verhaal brengen. Dit nieuwste boek van Steel is er wederom een naar mijn hart! Een echte aanrader!

Meer recensies van Manon