Perfecte vakantieroman!
Trouwen in Italië? Dit is de kans van je leven!
Tenminste zo zit Tim het. Tim is samen met Sky en ze hebben twee kinderen. Ze zijn alleen nog niet getrouwd. Daarom wil Tim wel een reis naar Montenello winnen, inclusief bruiloft! Wanneer Skye ontdekt waarom ze afreizen naar deze mooie plek weet ze eigenlijk niet zo goed wat ze daarvan vindt.
Ana is een happy single en houdt van haar werk. Wanneer ze haar baan verliest besluit ze te vertrekken naar Italië en daar een oude boerderij op te knappen. Als ze daar een knappe man tegen het lijf loopt, was dat niet iets wat op haar planning stond…
Twee levens en het prachtige Italië brengen een heerlijke roman om jezelf even in de verliezen, te wanen in het mooi Italiaanse landschap het lekker eten en… de liefde. Deze slowburn is hartverwarmend en Nicky Pellegrino slaagt er feilloos in me mee te nemen in dit verhaal van leuke en lieve personages, ieder met een eigen verleden. En ondanks een langzame opbouw heb ik genoten van de sfeer, de mooie beschrijvingen en het leren kennen van Skye en Ana en de mensen om hun heen.
Omdat het verhaal verteld wordt vanuit Ana en Skye blijf je als lezer nieuwsgierig. En het thema van de bruiloft maakte mij ook erg blij, een trouwerij in Italië lijkt me echt prachtig. Ik zou wel willen afreizen naar Montenello, zo mooi heeft Pellegrino dit beschreven. De vertellende sfeer maakte dat het soms voelde alsof ik naar een film keek.
‘In een stadje zoals dit verliep alles waarschijnlijk in hetzelfde ritme en was er weinig te doen, je kon een beetje rondlopen en na de siësta naar de bar gaan om iets te drinken.’
Dat is toch wat je wil?
Een Italiaanse bruiloft is een droom en een nachtmerrie tegelijk, een heerlijke roman om jezelf in te verliezen en je te doen verlangen naar het mooie Montenello in het zonnige Italië. Een perfecte vakantieroman!
Dat is toch wat je wil?