Deze feelgood 'vlieg' je doorheen

Margje_V 13 juli 2023

De meeste mensen kennen Jenny Colgan vast van de Bakkerij serie of het Cupcake café, maar ze schreef nog veel meer boeken. Deze Feelgood acteur is geboren in Schotland, maar woonde in Engeland, Nederland, De Verenigde Staten en Frankrijk, voor ze zich permanent met haar gezin in de buurt van Edinburgh vestigde.

In Boven de Wolken krijgt pilote Morag te maken met een ongeluk wat ze maar moeilijk los kan laten. Het drukke leven in Londen helpt haar niet om de rust te vinden. Als haar opa belt dat hij ziek is, moet ze haar angsten overwinnen om de lokale vliegroute van haar opa in Schotland over te nemen en gaat ze terug naar haar ouderlijke huis.

Aangekomen gaat ze de volgende dag al aan het werk. Vlakbij is een afgelegen eilandje, waar ze de sacherijnige Gregor Cameron af moet zetten. Hij is een vogelaar en gaat de zomer op het eiland passen.
Als Morag een aantal dagen later in een storm terecht komt heeft ze geen keuze dan op Gregor zijn ‘oppas eiland’ een noodlanding te maken. De stroom valt uit en er is geen radioverkeer mogelijk. En zo zitten ze met elkaar opgescheept.

De passie die de familie McGinty voor het vliegen heeft spat van de pagina’s af.
“Er is een moment waarop alles verandert, als je voelt dat het vliegtuig dat wil vliegen en daarboven wil zijn met de motoren meetrilt en los van de grond komt, bevrijd van de ketenen van de zwaartekracht.”

Deze fantastische feelgood ‘vlieg’ je doorheen. Het begin is even wennen, omdat er vrij veel gebeurd en er veel personages voorbij komen, maar als je door die eerste bladzijden heen bent heb je geen keuze dan door te lezen.
De omschrijving van de eilanden, de natuur, het vliegen, de romantiek. Heel fijn.

“Je kwam steeds dichter bij de kleine stipjes van de eilanden, als bedeltjes aan een armband, netjes op een rij, waarbij ze overduidelijk precies leken op wat ze waren: een bergketen die miljoenen jaren geleden boven het wateroppervlak was uit gekomen, met alleen een theoretische grens tussen land en zee, terwijl wij ons met zijn allen aan de rand vastklampten. “

Genre: Feelgood
Uitgever: LS Amsterdam/ Zin in feelgood
ISBN: 9789021039923
Pagina’s: 319
Uitvoering: Paperback Uitgave: Juli 2023
Dank aan Hebban.nl voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Margje_V