Niet voor tere zieltjes

Margje_V 11 mei 2025

Spannend? Ja man! Super spannend!

Voor mijn 12 jarige buurjongen zelfs iets te spannend. Wij lazen dit boek samen. Hij heeft niet alles gelezen, want in dat bos gebeurde af en toe zoveel engs dat we voor hem stukjes moesten overslaan.
Dan las ik zelf verder en vertelde hem de volgende dag de iets minder engere versie.
Dit boek is vanaf 15 jaar en niet voor niets. Helemaal geweldig als je lekker wilt griezelen.

Jelmer woont, na het overlijden van zijn moeder, bij zijn tante.
Het bevalt van beide kanten helemaal niet en hij wordt naar een zomerkamp gestuurd. Elmwood. Jelmer is in zijn hoofd altijd aan het ontsnappen en leeft dan in de wereld van Harry Potter en Lord of the Rings. Hij kan alle boeken dromen en herleest ze steeds weer. Met zijn ereader vol boeken gaat hij met de begeleider van het kamp mee richting Elmwood. Maar al snel komt Jelmer erachter dat er geen enkel apparaat in het kamp werkt en zijn medekampers zijn echt heel erg raar. Er gebeuren doodenge dingen in het bos en het verhaal wat er rondgaat, is dat wel alleen een verhaal?

Dit boek heeft ook echt Harry Potter vibes, maar dan veel enger.
Het is een geweldig avontuur, maar pas op, want dit boek is niet voor tere zieltjes

Meer recensies van Margje_V