Prachtige nieuwe toevoeging aan een hartverwarmende serie

MarieJoseJansen 29 augustus 2025
Fileflirt van Fabienne Swinkels bij Loft Books is een heerlijke, hartverwarmende feelgood, en het vierde deel in de populaire Flirt-serie. Met het debuut Vensterbankflirt liet Fabienne Swinkels al zien dat ze een vlotte pen hanteert en vol humor kan schrijven over liefde en vriendschap, keuzes en kansen in het leven, maar ook kiezen voor jezelf. In de vervolgen Koffieflirt en Strandflirt groeide ze duidelijk in de serie, er kwamen naast humor en je hart volgen soms ook wat gevoeligere thema's voorbij die de verhalen krachtiger maakten. Ook Fileflirt volgt dit principe, maar is toch weer origineel. Swinkels duikt er nog wat dieper in en de personages zijn levensecht.

In Fileflirt volgen we Kimberly. Door iets ingrijpends is haar leven flink veranderd en heeft haar omgeving haar nog harder nodig dan normaal. Kimberly staat altijd voor iedereen klaar, maar vergeet daarbij zichzelf. Ze droomt van het perfecte liefdessprookje, maar haar dates verliepen niet zo sprookjesachtig. Tot ze op een dag met pech op de snelweg strandt. Een toevallige ontmoeting zorgt voor een verrassende wending. Eerst lijken hun botsende karakters te verschillend maar toch is er meer. Kun je het geluk dan misschien ook vinden met iemand die totaal anders is dan je ideaalbeeld?

Ook dit verhaal is luchtig geschreven, met humor, hartverwarmende personages en sprankelende dialogen. De gevoelige thema's zijn subtiel en goed gedoseerd in het verhaal verwerkt. We volgen een hele persoonlijke zoektocht: Kimberly's zelfvertrouwen zal moet groeien om tussen de verwachtingen van anderen ook plaats te vinden voor haar eigen verlangens. De kracht van Fileflirt is dan ook dat deze ontwikkeling net zo veel ruimte krijgt als de liefde. De hoofdpersoon is herkenbaar en echt, haar worstelingen zijn alledaags en komen dichtbij. Daardoor gaat dit verhaal echt leven. Een prachtige nieuwe toevoeging aan een heerlijke serie los te lezen verhalen die stuk voor stuk hartverwarmend en origineel zijn, waarin naast liefde ook voor jezelf kiezen een groot thema is. Fileflirt is wat mij betreft de beste tot nu toe!

Meer recensies van MarieJoseJansen