Superleuke feelgood met spanning

Marieke Leest 01 september 2025
Elke keer als ik een boek van Kaat De Kock lees, ben ik direct helemaal in het verhaal. De personages, de setting,… altijd heel herkenbaar.

In Niet doorvertellen staat Dorien voor de keuze op haar werk: ontslaan worden of illegaal haar collega’s bespioneren door het interne chatsysteem te lezen en op die manier collega’s met slechte woorden over het bedrijf te vatten.

Dorien doet haar werk als redactie-assistende heel graag en heeft weinig ambitie om door te groeien. Gewoon genoeg verdienen om haar huur te betalen en af en toe een reisje en verder gewoon haar werk graag doen, dat is voor haar genoeg. Ze heeft een leuke vriend, Jakob, die ook een leidinggevende functie heeft in het bedrijf. Voor Dorien is dit genoeg. Ze wil deze baan niet kwijt en daarom gaat ze akkoord met een op het eerste zicht vreselijke opdracht. Maar Dorien begint te smullen van de roddels die haar collega’s uitwisselen via het chatsysteem. Als er een kink in de kabel komt in de relatie met Jakob gaat ze ook hem bespioneren. Daar ontdekt ze dat hij wel heel goed overeen komt met zijn mooie vrouwelijke collega.

Daarnaast krijgt Dorien ook nog eens aandacht van de heel knappe en bekende sterrenchef. Dorien probeert een artikel te scoren bij hem om toch te proberen door te groeien in het bedrijf zodat ze niet eeuwig vastzit aan een illegale opdracht waar ze bij niemand voor terecht kan.

De schrijfstijl van Kaat De Kock is herkenbaar en de personages die ze verwerkt in haar boeken konden zó je eigen vrienden/collega’s/… zijn! Ook deze keer weer. OK, misschien is die superknappe en bekende sterrenchef niet zomaar de boy-next-door maar dromen mag ook hé!

Het is heerlijk om te lezen. Het is een feelgood maar er zit ook spanning in. Ik kon het boek bijna niet aan de kant leggen. Want ik wilde graag weten hoe het zou eindigen. Ok, het is wel een beetje voorspelbaar hoe het zal eindigen maar toch vind ik dit hier niet erg. En tussendoor waren er toch nog onverwachte wendingen. Het is gewoon een leuke cosy read die ik in een mum van tijd heb uitgelezen. Tegelijk vond ik het ook jammer dat het boek zo snel uit was.

Dus ik zou zeggen: Vertel het wel voort! Dit boek is zo leuk! Hou je van feelgood, leg dit boek dan bovenaan je stapel.

Meer recensies van Marieke Leest