Dipje in de serie
Een nieuwe Helen Grace! Eentje waar ik enorm naar uitkeek want wie het vorige boek gelezen heeft, weet dat Helen een drastische beslissing heeft genomen.
Helen Grace ziet als gewone burger toevallig een misdrijf gebeuren en er dan meteen achterna gaat. Ze komt terecht in een netwerk van mensenhandel. Daarnaast heeft ze ook nog in haar privéleven met iets te dealen.
Charlie heeft de rol van Helen overgenomen bij de recherche. Een rol die haar opgedrongen wordt maar waar ze niet gelukkiger van wordt. Van zodra er iets misloopt in de zaak, heeft ze het gevoel dat ze haar job zou kunnen verliezen door de hoge pieten bij de politie. Ze zet dan ook alles op alles.
Een laatste verhaallijn is voor Emilia Garanita, de meedogenloze journaliste. Ze gaat haar vader opzoeken in de gevangenis. Hij vertelt haar dat hij niet lang meer te leven heeft maar nog een laatste goede daad voor zijn dochter wil doen.
De drie verhaallijnen lijken volledig aparte verhaallijnen te zijn. Maar kleine linkjes verklappen al snel dat ze onderdeel vormen van een groter geheel.
Normaal lees ik de boeken van Arlidge in een mum van tijd uit, zelfs de dikkerds. Maar nu heb ik me er toch een beetje door moeten worstelen. Het duurde toch een half boek voor het verhaal me te pakken kreeg. Het was vooral een actiethriller. En op het einde werd het wel heel spannend want zou Helen op tijd zijn?
Vlot geschreven? Zeker en vast! Spannend? Absoluut. Maar helaas sprak het verhaal me dus minder aan en miste ik Helen Grace als inspecteur. Charlie is een heel mooi personage maar zag ik liever als gewone rechercheur. En ook juist de band tussen Charlie en Helen is wat deze personages leuk maken. Deze keer heer Emilia Garanita een vrij groot aandeel in het boek en leren we de meedogenloze journalist ook op een andere manier kennen.
Voor wie van veel actie houdt in thrillers zal dit wel een aanrader zijn. Er zijn veel gewelddadige vechtscenes, achtervolgingsscenes en Helen Grace wordt meer dan eens in elkaar geslagen.
In ieder geval kijk ik desondanks met veel spanning uit naar het volgende deel in de serie. Ik wil weten hoe het verder gaat want de laatste bladzijden brengen veel vragen.