Een geweldig doorlees boek.
Ijskoud vermoord
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 248
Verschijningsdatum : mei 2022
De boek heb ik als recensie exemplaar gekregen van Vivian Helena. Heel hartelijk dank. Ik heb met erg veel plezier dit boek gelezen.
Over de auteur:
Tijdens haar jeugd heeft Vivian Helena zes jaar in Zwitserland gewoond, waar ze besmet is geraakt met het skivirus. Daarnaast heeft ze altijd al een passie voor schrijven gehad. Met het schrijven van haar debuutthriller IJskoud vermoord, dat in het voorjaar van 2022 is verschenen, heeft ze deze twee liefhebberijen kunnen combineren.
Achterflap:
Om even weg te zijn van haar lastige ex-vriend, besluit Kate een ski-kamp voor kinderen te begeleiden in het skigebied Les Portes du Soleil. Nog voor de kinderen toegekomen zijn wordt het kamp overschaduwd door een moord. Als er een dag later nog een dode valt wordt het kamp stopgezet. Kate weet niet meer wie ze vertrouwen kan. Zeker voor haar kamergenoot Tristan heeft ze uiterst tegenstrijdige gevoelens. Angst en aantrekking liggen gevaarlijk dichtbij terwijl er buiten een zware sneeuwstorm woedt. Afgesloten van de buitenwereld valt er nog een dode en beseft Kate dat de moordenaar wel één van hen moet zijn… Vivian woont in het noorden van Antwerpen sinds ze negen is, maar daarvoor heeft ze 6 jaar in Zwitserland gewoond. Vanaf dan verliefd op de sneeuw en de bergen, reist ze sindsdien elk jaar nog naar “haar tweede thuis” in het ski-gebied Les Portes du Soleil. Met dit boek komen haar twee passies, wintersport en schrijven tot één geheel.
Cover en inhoud.
De cover vind ik heel erg mooi en nodigt uit tot lezen van dit boek.
Inhoud.
Mooi groot lettertype. Verder gewoon eenvoudig zonder poespas. Dat hoeft ook niet van mij.
Mijn beleving van het verhaal.
Het verhaal begint met Kate die samen met haar vriendin naar het skigebied Les Portes du Soleil zullen gaan om een ski-kamp voor kinderen te begeleiden. Wendy zegt op het laatste moment af omdat ze een geblesseerde voet heeft. Amber, één van de andere begeleiders, heeft last minute een vervanger gevonden voor Wendy. Tristan, de nieuwe begeleider, blijkt een stille teruggetrokken man te zijn. Als er kort na de aankomst van het team een moord wordt gepleegd wordt het kamp overschaduwd. Na nog een moord stopt het kamp. Ineens is iedereen verdacht maar vooral die vreemde snuiter Tristan, maar is dat terecht? Hij heeft alle schijn tegen. Kate wordt heen en weer geslingerd tussen gevoel en twijfels.
Het is een heerlijk boek waarin je je helemaal verliezen kunt. Het is eenvoudig geschreven maar dat doet voor mij niet af aan het verhaal. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en hebben duidelijk een eigen karakter/persoonlijkheid. Het boek bevat iets aan avontuur maar ook liefde en zeker spanning. Voordat je het boek uit hebt weet je eigenlijk wie het gedaan heeft. Maar de ontmaskering maakt de spanning. Super goed gevonden. Ik verheug me al op deel 2. Dit boek verdient echt 5 sterren
Auteur(s) : Vivian Helena
Verschijningsdatum : mei 2022
Over de auteur:
Achterflap:
Cover en inhoud.
De cover vind ik heel erg mooi en nodigt uit tot lezen van dit boek.
Inhoud.
Mijn beleving van het verhaal.