Een prachtig boek, zeker voor iemand die bijna nog nooit Fantasie gelezen heeft.
The language of Dragon
Uitvoering : Hardcover
Aantal pagina's : 448
Verschijningsdatum : februari 2025
Thema : Fantasy; Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar; Romantische fantasy
Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van Harpercollins Holland in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.
Korte samenvatting van het verhaal:
Bij dit boek is de flaptekst gebruikt om te voorkomen dat er fouten in komen te staan.,
Het spannendste debuut van 2025 – een ongelooflijke fantasy Dark Academia, perfect voor fans van Babel, Fourth Wing en de Scholomance-trilogie
ELK VUUR BEGINT MET ÉÉN ENKELE VONK.
Welkom in Bletchley Park… met draken.
Londen, 1923. Draken vliegen door de lucht en protesten breken uit op straat, maar Vivien Featherswallow maakt zich geen zorgen. Ze gaat zich aan de regels houden, een stage lopen bij de drakentaal en ervoor zorgen dat haar kleine zusje nooit het risico loopt om op te groeien in de derde klas. Tegen middernacht is Viv een burgeroorlog begonnen.
Nu haar ouders zijn gearresteerd en haar zusje vermist is, stort alle veiligheid waar Viv voor heeft gewerkt in. Dus wanneer haar een reddingslijn wordt aangeboden in de vorm van een mysterieuze 'baan', grijpt ze die met beide handen aan. Bij aankomst in Bletchley Park ontdekt Viv dat ze is gerekruteerd als codekraker die de oorlogsinspanningen ondersteunt. Als het haar lukt, kunnen zij en haar familie weer naar huis. Zo niet, dan zullen ze allemaal sterven.
In eerste instantie gelooft Viv dat haar uitdaging, het ontdekken van de geheimen van een verborgen drakentaal, haalbaar is. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze beseft dat de bubbel waarin ze is opgegroeid niet zo veilig is als ze dacht, en uiteindelijk moet Viv beslissen: welke oorlog voert ze eigenlijk?
De cover:
De cover is schitterend. Een juweeltje voor je boekenkast. De kleuren, de tekeningen. Wauw.
Inhoud en opmaak:
Duidelijk lettertype wat af en toe ter verduidelijking veranderd. Af en toe een soort van tekening of krantenartikel op mail achtig iets maakt het boek compleet.
Mijn beleving van het verhaal:
Dit soort boeken zijn voor mij nieuw. Om in het verhaal te komen viel ook niet mee. Maar toen de lijnen in het verhaal duidelijk werden.
In London 1923 een fantasie wereld met draken en mensen die naast elkaar leven. Een wereld waar in een klassen systeem heerst die ontstaan is na de grote oorlog. Maar er heerst onrust er breken al meer rellen uit maar Vivien maakt zich geen zorgen. Als ze zich maar aan de regels houdt . Als ze kan stage lopen bij de drakentaal. Dan kan ze ervoor zorgen dat haar kleine zusje nooit het risico loopt om op te groeien in de derde klas. Maar dan worden haar ouders gearresteerd. Om haar ouders te redden gaat VIvien heel ver en ze veroorzaakt ongewild een burgeroorlog. Een pracht meeslepend, spannend verhaal. Dat je meeneemt naar een ander wereld.
Met een welverdiende 5 sterren voor originaliteit, spanning en goed uitgewerkte personages.
Auteur(s) : S.F. Williamson
Aantal pagina's : 448
Verschijningsdatum : februari 2025
Thema : Fantasy; Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar; Romantische fantasy
Korte samenvatting van het verhaal:
ELK VUUR BEGINT MET ÉÉN ENKELE VONK.
Welkom in Bletchley Park… met draken.
De cover:
Inhoud en opmaak: