Grappig, spannend kinderboek.

Marijo Bakker 28 mei 2025
Het geheim van de aangewaaide tante.

Auteur(s) : Els Zax

Details

Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN : 9789493314146
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 48

Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij Droomvallei in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Korte samenvatting van het verhaal .
Op kerstavond kwam tante Hoosje samen met de windhoos naar binnen waaien. Ze heeft een geheim bij zich, maar het noodlot slaat toe. Een week later knalt ze met haar hoofd tegen de deur en is het geheim vergeten. Tante is in bezit van een dropjesplant. Geen gewone dropjes, plant maar een geneeskundige dropjesplant. Bij het eten van dropje weet je weer wat je vergeten bent.
Maar waar is de dropjesplant. Dat is tante Hoosje dus vergeten. Luna wil tante Hoosje helpen zoeken maar waar????

De cover:
Grappig kleurrijke cover

Inhoud en opmaak
Lettertype had misschien iets groter gekund. Vooral voor kinderen om het zelf te lezen. Het boek bevat erg leuke illustraties.

Mijn beleving van het verhaal.
Tante Hoosje een bijzondere tante die op een nacht zomaar binnen komt vliegen. Dan heeft ze ook nog een geheim. Luna wil weten wat het geheim is en gaat samen met haar vriendje opzoek. Samen beleven ze een spannend avontuur.
Een heel grappige verhaal waar lekker veel pit in zit.
Het taalgebruik is zoals kinderen praten. Niet extra netjes. Luna is pittig en een tikkeltje brutaal. Dit boekje kan zo in de bibliotheek van de basisschool. Van mij krijgt het boekje 4 sterren.

Meer recensies van Marijo Bakker