Gera Folkers heeft zichzelf overtroffen.
Vrouwenmantel
Uitvoering : Hardcover
Aantal pagina's : 272
Verschijningsdatum : mei 2025
Thema : Verhalend thema: liefde en relaties
Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van auteur Gera Folkers in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.
Samenvatting
In het door oorlog verscheurde Frankrijk van de zeventiende eeuw vlucht de jonge Sophie La Perle naar de Republiek der Nederlanden om daar een nieuw en veilig bestaan op te bouwen. Driehonderd jaar later vindt Marleen Bruggencate in de tuin van het landhuis van haar familie een oude steen met daarop de naam van deze Franse vrouw. Wanneer Marleen op zoek gaat naar de onbekende Française raken de levens van beide vrouwen met elkaar verweven, ondanks de eeuwen die zijn vervlogen. De zoektocht door het prachtige landschap van de Franse Loire voert haar langs ruïnes, kastelen en kathedralen, maar ook langs de brokstukken van haar eigen hart. Heeft ze de moed om wat haar al jaren in de weg zit onder ogen te zien en te delen? Gera Folkers (1962) werkte jarenlang als hulpverlener bij het Leger des Heils onder straatprostituees en in gezinnen met problemen. Daarnaast schreef zij columns en trad op met haar eigen theaterproductie Chera Theatraal. Na een ernstige ziekte gaf zij haar leven een andere wending en debuteerde in 2019 met haar eerste roman Winterpad, gevolgd door Lentekind in 2022. In haar nieuwe roman komt haar liefde voor geschiedenis naar voren en verbindt zij het verleden met het heden. Vrouwenmantel speelt zich af in Frankrijk en in Groningen, haar geliefde stad waar ze samen met haar Jan woont.
Cover: De cover is mooi en bijzonder en roept vragen op die beantwoord worden in het boek.
Inhoud en opmaak.
Mooi en duidelijk lettertype.
Mijn beleving van het verhaal
Gera Folkers heeft mij opnieuw weten te verrassen. Na het lezen van haar vorige boeken was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Zou Gera Folkers deze twee pareltjes Winterpad en Lentekind met haar bijzonder mooie schrijfkunst weten te overtreffen? Dat is gelukt.
Als tijdens de verbouwing van Huis Ter Wolde in de vijver een bijzondere steen gevonden wordt is de interesse van Marleen gewekt. Er staat een inscriptie op de steen. Heel voorzichtig maakt Marleen de steen schoon en vindt de naam en een jaartal van een jonge vrouw. Samen met haar broer is ze van plan de herkomst en de geschiedenis van de vrouw te achterhalen. Zelf heeft ze ook een geheim. Zou ze dat durven delen met haar broer? Een indrukwekkend en meeslepend verhaal. Gera weet de tijd van de jonge vrouw die op de steen staat geweldig weer te geven, alsof je een stap terug in de tijd doet. Ook het levensverhaal van Marleen loopt er prachtig doorheen als een rode draad. Het plot heeft me echt tot tranen geroerd. Dit boek verdient een plaats in de etalage van de boekwinkel. Dit boek is puur genieten als je het leest en verdient ook 5 dikke sterren.
Auteur(s) : Gera Folkers
Verschijningsdatum : mei 2025
Thema : Verhalend thema: liefde en relaties
Samenvatting
Inhoud en opmaak.
Mooi en duidelijk lettertype.
Mijn beleving van het verhaal