Een prachtig boek wat ik graag zou aanbevelen om te lezen,
De tijd voorbij
Verschijningsdatum : april 2025
Thema : Fictie: algemeen en literair
Abbekerk, Lambertschaag en omliggende dorpen tijdens de Tweede Wereldoorlog
Flaptekst.
Op verzoek van de auteur wordt letterlijk de flaptekst gebruikt.
Lange beschrijving Een oude man keert aan het eind van zijn leven terug naar zijn geboortedorp, dat hij als kind, vanwege een dramatische gebeurtenis heeft verlaten. Angst om weer geconfronteerd te worden met de traumatische ervaring van destijds, heeft hem er altijd van weerhouden zijn geboortegrond te bezoeken. Eenmaal teruggekeerd ontmoet hij een kleine jongen die zegt met hem mee te zullen gaan. Wie is deze jongen? Welke rol vervult hij in het leven van de oude man? Dan blijkt dat de tijd een bizar spel speelt.
De cover:
Een prachtige foto gemaakt door de vrouw van de auteur Anja Slotboom-van den Berg.
Inhoud en opmaak:
Een prachtig lettertype wat groter dan meestal gebruikt wordt. De tussenruimte van de regels is ook iets groter dan gebruikelijk. Daarom leest dit boek erg prettig en rustig.
Mijn beleving van het verhaal:
In dit boek lopen feiten en fictie door elkaar. Carl Slotboom heeft een prachtig manier van schrijven. Geen moment verzwakt je aandacht. Je ziet de oude man op het bankje zitten van zijn geboortegrond waar hij naar jaren weer naar teruggekeerd is. De oude man neemt ons mee in zijn herinneringen. Wat hebben er hier in zijn kinderjaren voor traumatische dingen afgespeeld? Voor dat antwoord kun je het best het boek lezen.. Het zou jammer zijn om er meer over te vertellen.
Het is een prachtig bijna poëtisch geschreven boek. Het is zeker de moeite waard. Dit boek is uniek in zijn soort en verdient ook 5 sterren.
Carl Slotboom
Verschijningsdatum : april 2025
Thema : Fictie: algemeen en literair
Abbekerk, Lambertschaag en omliggende dorpen tijdens de Tweede Wereldoorlog
Flaptekst.
Op verzoek van de auteur wordt letterlijk de flaptekst gebruikt.
De cover:
Inhoud en opmaak: