Hard, Gruwelijk, Geweldig.

Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 210
Verschijningsdatum : mei 2023
Thema : Thriller / spannende fictie

Dit boek heb ik mogen ontvangen als recensie exemplaar van Uitgeverij: Batavia Publishers heel hartelijk dank hier voor.

Flaptekst:
Kwaadaardigheid heeft geen licht nodig om te groeien. Die ontwikkelt zich het beste in een donkere kamer. En soms is pas na het ontspruiten duidelijk wat voor zaad er in de grond is gestopt... De jonge barones Catharina is een succesvolle fotografe. Onverwachts vraagt zij haar nieuwste model Jeanine Spaak ten huwelijk. De van oorsprong Haagse Jeanine trekt zonder er lang over na te denken bij Catharina in. Wat echter niemand weet, is dat Jeanine’s broer Bastiaan en Catharina elkaar al een tijd kennen. Ze zijn vijf jaar geleden samen een extreem project begonnen waarbij ze testobjecten nodig hebben: dode vrouwen. Om aan die vrouwen te komen, maken ze een afspraak met elkaar. Ieder ontwerpt een uitdaging die de ander verplicht is om aan te gaan. Deze uitdagingen hebben te maken met hun diepste angsten, maar zijn ook een uiting van de hartgrondige hekel die ze aan elkaar hebben.

De cover:
Heel bijzonder. Zo zie je ze niet vaak. Niet mijn favoriete cover van Lineke Breukel maar toch heel bijzonder.
De inhoud:
Een mooi duidelijk lettertype. De hoofdstukken zijn genummerd dus overzichtelijk.

Mijn beleving van het verhaal.
Het verhaal begint en als je meer boeken ven Lineke Breukel gelezen hebt weet je dat zonder omhaal is. Direct recht voor zijn raap. Mocht je ingedommeld zijn ben je meteen wakker. Dit belooft wat.
Jeanine het nieuwe model en eenvoudig meisje die in de snackbar van ome Willem werkte wordt ten huwelijk gevraagd door de fotograaf, Barones Catharina Susanna Collot van Coevorden. Die titel staat Jeanine wel aan. Haar jeugd was niet eenvoudig dus deze luxe kan ze waarderen en geniet ze van.
Wat Jeanine niet weet is dat Cat haar aanstaande bruid en Jeanine hoogbegaafde en autistische broer elkaar een jaar of 5 geleden hebben leren kennen en samen een extreem experiment begonnen zijn. Welke rol is voor Jeanine in dit experiment weggelegd? Als dan het nichtje van Catharina, Babette die voor Jeanine de bruidsjurk maakt vreemde dingen over Cat aan Jeanine verteld. Begint Jeanine tocht wel te twijfel en gaat op onderzoek. Dat had ze misschien beter niet kunnen doen. De twijfel slaat om in angst. Is die angst gegrond. Gebeuren hier dingen die het daglicht niet kunnen verdragen? Dit is een verhaal houd je in de klauwen en is beklemmend zoals je ze van Lineke Breukel gewend bent. Hard gruwelijk en soms bij het lugubere af met een vleugje humor. Heerlijk, wat een geweldig thriller. De plot twist is zo verrassend dat ík terwijl ik dit boek voor de tweede keer lees weer schik. Zo kan één ze maar verzinnen. Dit boek is misschien geen allemansvriendje maar één echte thriller lezer zal dit boek zeker kunnen waarderen. In een woord subliem.

Meer recensies van Marijo Bakker