Een prachtig geschreven boek met intriges en onwaarheden.

Marijo Bakker 13 augustus 2023

Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Verschijningsdatum : juli 2023
Thema : Misdaad, mysterie, thriller,Zeeland

Dit boek mocht ik lezen als recensie exemplaar van Xander Uitgevers B.V. Heel hartelijk dank hier voor.

Achterflap:
Maud niet wachten om met haar vriend en familie tijd in het Zeeuwse Domburg door te brengen. Haar moeder en haar man hebben een heerlijke villa onderaan de duinen gehuurd om hun vijfjarige huwelijksfeest te vieren. De gezellige familiegelegenheid verandert echter in een nachtmerrie als er een verschrikkelijk ongeluk gebeurt. En dat is pas het begin van de ellende…
De spanningen in het gezin nemen toe en de onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan. Maud wacht niet af en gaat zelf op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt haar naar haar zus, de man van haar moeder en zelfs het zonnige Aruba. Maar wie kan ze vertrouwen? En wie zijn die onheilspellende mannen die overal opduiken?
Valstrik van Ellen De Vriend is een tragisch familiedrama, waarin niets is wat het lijkt.

Cover:
Prachtig. Uitnodigend om het boek op te pakken en te gaan lezen.

Inhoud en opmaak.
Mooi groot duidelijk lettertype. Sommige hoofdstukken zijn met dag en datum aangegeven. Heel goed gedaan, dat voorkomt verwarring.

Mijn beleving van het verhaal:
Maud is een echt familie mens en kan niet wachten om samen met haar vriend een paar heerlijke dagen met haar moeder en haar man Moos (die nadat haar vader overleden is hertrouwd is) in Domburg door te brengen met de rest van de familie. Het weer is prachtig en het ziet er naar uit dat het heerlijke dagen worden. Tot de avond van dat vreselijke ongeluk. Wat is er gebeurd? Het laat Maud niet los en ze gaat op onderzoek uit. Niemand lijkt meer te vertrouwen. Hoe verder Maud graaft, hoe meer vraagtekens er lijken te komen. Hoe zal dit verhaal eindigen?
Een prachtig geschreven boek met intriges en onwaarheden. Er wordt gelogen en bedrogen. Hoe verder je leest hoe spannender het wordt. De ontvouwing van het plot is prachtig opgezet en de ontknopingen onvoorstelbaar. Zonder te veel te vertellen moest ik halverwege wel even mijn aandacht er bij houden om niet het één en ander aan namen door elkaar te husselen maar dat houdt een mens scherp. Ik zie dat Ellen de Vriend vaak vergeleken wordt met Suzanne Vermeer. Ik ben het daar niet mee eens. Je doet Ellen daar te kort mee. Ellen de Vriend is echt veel beter. Dit boek krijgt van mij 4⭐️

Meer recensies van Marijo Bakker