Over een bescheiden maar moedige vrouw
In dit boek wordt een beeld geschetst van het leven van de wereldberoemde Marilyn Monroe, ofwel Norma Jeane Baker. Ze staat bekend als sensuele en eigengereide actrice, aan wie allerlei mysteries kleven. Maar in dit portret wordt het leven van Marilyn belicht van de tijd voordat ze beroemd werd.
Norma groeit op in weeshuizen en pleeggezinnen omdat Gladys Pearl, haar biologische moeder, niet voor haar kan zorgen. Als Grace, een vriendin van haar moeder, Norma adopteert is ze dolgelukkig. Met haar stiefzusje Bebe wordt ze heel close. Maar dan vertrekt Grace en moet Norma trouwen met Jim, haar buurjongen.
We schrijven de jaren 40, de tijd van de 2e wereldoorlog, maar ook een tijd van tradities en rolpatronen. Norma is gevormd door haar verleden en heeft een grote droom, namelijk actrice worden.
Zoals bekend is dit gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Norma heeft moeten vechten en zich moeten ontworstelen aan vaste patronen en ideeën.
De zusjes Beinert hebben een indringend portret van Marilyn neergezet, waarbij ze de feiten nauwgezet hebben gevolgd. Ze hebben er een prima leesbaar verhaal van gemaakt waarin de lezer niet anders kan dan meeleven met Norma Jeane Baker.